“Yanıkkışla köylüleri destek bekliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Yanıkkışla köylüleri destek bekliyor”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un kırsal mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Yanıkkışla köyünde yapılması planlanan Çimento Fabrikasına konusunda konuşan Kocamaz, Çimento Fabrikasının çevre zarar vereceğini belirterek, “ O fabrika kurulursa köylüler baba ocaklarını terk etmek zorunda kalacak” dedi.

“Yanıkkışla köylüleri destek bekliyor”


MAYSA DERYAYEVA

Adana merkezli bir şirket tarafından Tarsus’a bağlı Yanıkkışla köyünde çimento fabrika kurmak istemesine yöre halkı tepki göstermişti. Köylüler ile bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yöre halkın konu hakkında yardım talep ettiğini söyledi.

Yöre halkının şiddetle çimento fabrikasına karşı olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “Her yerde olduğu gibi dertler sıkıntılar çok büyük. Vatandaşlarımız kan ağlıyor. Tüm dertleri, kederleri bir yana Çimento Fabrikası konusundan oldukça muzdaripler. Şayet o fabrika buraya yapılırsa çok rahatsız olacaklarını, olası çevre katliamı yüzünden baba ocağı olan köylerini terk etmek zorunda kalacaklarını dile getirerek, bu işin engellenmesi konusunda destek bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Konuyu TBMM’ye taşıdığını ve konunun takipçisi olacağını belirten Kocamaz, “Bizler zaten konunun üstünde hassasiyetle duruyor gerek TBMM’de gerekse de her platformda konuyu dillendiriyor ve karşı çıkıyor, konunun hassasiyetini bildiğimiz için başta Tarsus ve Mersinli hemşehrilerimize olmak üzere, tüm çevre kuruluşlarını, Siyasi Partileri ve sivil toplum örgütlerini göreve ve bu çimento fabrikasının buraya yapılmaması için ortak mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu.