“Dünyanın en çok yakan arabasını kullanıyorsunuz” | Güney Gazetesi Mersin

“Dünyanın en çok yakan arabasını kullanıyorsunuz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin’de zincir market arabalarına ‘dünyanın en çok yakan arabasını kullanıyorsunuz, zamlar geri alınsın’ etiketi yapıştırarak fahiş zamları protesto etti.

“Dünyanın en çok yakan arabasını kullanıyorsunuz”


ELVAN KONUK

TİP Mersin Şubesi yüksek zamlara dikkat çekmek için değişik bir yönteme başvurdu. Daha önce sosyal medyada örgütlenen bir grup, fiyat artışlarına dikkat çekmek için etiketler basarak market raflarında yer alan ürünlere yapıştırmıştı. Etiketlerde, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" ifadeleri yer alıyordu. TİP üyeleri benzer bir şekilde marketlerdeki fiyat artışını protesto etti.  Market arabalarına “Dünyanın en çok yakan arabasını kullanıyorsunuz” etiketi yapıştıran partililer aynı zamanda alışveriş faturası görselini de paylaştı.

 

 

 

Sosyal medya hesabında yapılan eylemle ilgili açıklamada bulunan TİP Mersin İl Örgütü, “Ülkenin dört bir yanında herhangi bir markette en çok yakan arabayı kullanıyoruz. Halkın sırtından inmeyenler, sermayenin cebini dolduranlar yurttaşları gasp etmeye devam ediyor. Sarayın faturasını halk ödemeyecek. Mersin’de marketlerden sesleniyoruz” ifadelerini kullandı.