Okullar çaresiz veliler tepkili | Güney Gazetesi Mersin

Okullar çaresiz veliler tepkili

Mersin’e 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinden yaklaşık 40 bin öğrenci gelmişti.  Ardından Mersin’deki okullarda hasar tespit çalışması yapılmıştı. Bazı okullarda yıkım kararı alınmış, hasarlı okullardaki öğrenciler başka okullara geçici olarak nakledilmişti. Hasarlı binalarda güçlendirme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Yenişehir merkezinde 5 okul için yıkım kararı var. Bu okulların nüfusu fazla olduğu için öğrenciler başka okullara gidecek. Eğer devlet okullarının yapımı işini ağırdan alırsa gelecek yıl da bu kriz devam edecek. Ciddi anlamda veli krizi de geliyor, okullar çaresiz veliler de tepkili” dedi.

Okullar çaresiz veliler tepkili


ELVAN KONUK

 

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala geçtiğimiz yıl hakkında yıkım kararı verilen ve deprem nedeniyle güçlendirme çalışmaları süren okulların durumu merak konusu oldu.

Depremin ardından Mersin’e 40 bin öğrencinin geldiğini dile getiren Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde Mersin’i zor günlerin beklediğini belirtti. Tekin, “Ciddi anlamda özellikle Yenişehir ilçesinde kriz var. Deprem bölgesinden gelen öğrenciler de mağdur durumda, buradaki öğrenciler de mağdur durumda. Yenişehir’de 5 tane okul için yıkım kararı alındı, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Kocavilayet Ortaokulu, Aliye Pozcu ilkokulu bu okullardan bazıları. Bu okullar yakın zamanda finanse edilip yeniden yapılmazsa gelecek yıl da aynı kriz devam edecek. Mersin’de zaten sıkıntılı binalar çok fazla sayısı. Bu binaların birçoğu onarıma girdi, destekleme çalışması yapılıyor. Ama birçoğu da yıkılacak” dedi.

 

 

 

Mersin’deki binaların depreme hazırlıklı olmadığını ve bunun öneminin 6 Şubat’tan sonra akıllara geldiğine dikkat çeken Tekin, “Yenişehir’de özellikle ciddi bir kriz oluşacak önümüzdeki dönem. Çünkü bu 5 okul merkezi okul olduğu için nüfus mevcutları fazla, zaten bu okullara yükleniliyordu. Eğer devlet ağırdan alırsa gelecek yıl da bu kriz devam edecek. Bir yıl için geçici olarak taşınacak bu okuldaki öğrenciler başka okullara, mevcutları fazla olduğu için de tek bir okula taşınamayacaklar. Farklı 2 okula 3 okula dağılabilirler. Ciddi anlamda veli krizi de geliyor, okullar çaresiz veliler de tepkili” ifadelerini kullandı.