Ulaşım zamlarını protesto ettiler | Güney Gazetesi Mersin

Ulaşım zamlarını protesto ettiler

Mersin’de Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyeleri ulaşım zammını protesto etti. Eyleme destek veren Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Mersin’de ulaşım zamlarına karşı sesimizi duyurmak için sokakta eylemdeydik. Zam zulüm politikalarına el yükselterek emekçilere kuru ekmeği bile çok görenler, barınmadan elektriğe ekmeğe gıdaya suya sağlığa motorine benzine ulaşıma zam üstüne zam yağdırıyor. Mersin’de halk otobüsleri 15, dolmuşlar 17 TL oldu. Hayır kabul etmiyoruz. Ulaşım haktır satılamaz. Zamlar derhal geri alınsın” dedi.

Ulaşım zamlarını protesto ettiler


 

ELVAN KONUK

Akaryakıt fiyatlarının 40 liraya dayanmasıyla birlikte Mersin’de toplu taşıma ücretleri zamlandı. TÖP Mersin Örgütü üyeleri ulaşım zammını protesto etmek için alana indi. Eyleme katılan Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca, “Evimize ekmek götüremiyorsak, her geçen gün bu zam zülüm politikalarıyla yıldırılmaya çalışılıyorsak, dolmuşa, otobüse para vermekte zorlanıyorsak yani geçinemiyorsak lütfen bu eyleme sahip çıkın” dedi.

 

“HER GEÇEN GÜN EKONOMİK KRİZ DAHA DA DERİNLEŞİYOR”

 

Mersinlileri eyleme destek vermeye çağıran Koca, “Yeriniz ‘ulaşım haktır’ diyenlerin yanı. O yüzden otobüse binen herkesi, işinden çıkanları buraya gelmeye ‘ulaşım haktır, ulaşım satılmaz, ulaşım engellenemez’ eylemine destek vermeye çalışıyoruz. Ülkemizin dört yanında, memleketin dört yanından her geçen gün daha büyük bir feryatla geçinemiyoruz sesleri yankılanıyor. Ülkemizin her bir köşesinden ‘artık yeter, zamlara hayır’ sesleri yankılanıyor. Her geçen gün bu ülkede yaşamak daha da zorlaşıyor. Her geçen gün ekonomik kriz daha da derinleşiyor. Her yeni bir güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Görüyorsunuz, biliyorsunuz ve yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

“ULAŞIM EN TEMEL İNSAN HAKLARIMIZDIR”

 

Barınmadan, eğitime, ulaşımdan, gıdaya her şeye zam yağmurlarının sürdüğünü vurgulayan Koca, “Bizler bugün burada zamlar karşısında geçinemeyenlerin sesini birleştirmeye bu sesi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz aşamada ekonomik krizin bunca derinleştiği, ağırlaştığı, ekonomik krizin faturasının sadece emekçi halklarımıza kesilmeye çalışıldığı bu dönemde ulaşıma ardı ardına zamlar yapıldı. Otobüslerde bugün tam bir bilet 15 lira olmuş durumda, dolmuşlarda bugün bir tam bilet 17 lira olmuş durumda. Bizler emekçiler olarak buradan bir kez daha diyoruz ki ulaşım haktır, ulaşım belediyelerin rant kapısı değildir. Ulaşım sermayedarların, iktidarın rant kapısı değildir. Ulaşım en temel insan haklarımızdır. Zaten ücretsiz olması gerek bir hakkı bize lütuf gibi sundukları gibi şimdi de ekonomik krizin faturasını ödetmek üzere ulaşıma, tıpkı barınmaya, gıdaya, mutfak masraflarına, eğitime yaptıkları gibi zam üstüne zam yağdırıyorlar. Temel haklarımız satılamaz. Bu zamlara karşı birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


  Ulaşım zamlarını protesto ettiler