“Tarsus’u kimseye peşkeş çekmedik” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarsus’u kimseye peşkeş çekmedik”

MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’ın Tarsus Belediyesi’ni hedef alan hedef alan ithamlarına belediyeden cevap geçikmedi. Açıklamada, Yıldırım’ın ’Tarsus’un betonlaşması’ gibi akıl ve mantıkla uyuşmayan bir eleştiri sunması tarafımızca şaşkınlıkla karşılanmıştır. Haluk Bozdoğan, bilgisizce ve acemice anlatılanın aksine; belediyeye beton satan hiçbir ilçe başkanıyla masaya oturmadı, belediyeye bordür satan hiçbir ilçe başkanıyla el sıkışmadı. Yeşil alan söz konusuysa Tarsus halkına ait hiçbir metreyi yandaşa peşkeş çekmedi, aksine yandaşın sahiplendiği her metreyi geri almayı bildi” denildi.

“Tarsus’u kimseye peşkeş çekmedik”


Tarsus Belediyesi, MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’ın kendilerine yönelttiği açıklamalara cevap verdi. Tarsus Belediyesi’nin halkın belediyesi olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Sayın Yıldırım’ın bilmesi gerekir ki, Belediye Meclislerinde verilen kararların, çoğunluk etkisine göre verilmediğini, kişilerin hak ve özgürlüklerinin, kent ve halk faydası gözetilerek ve hatta MHP grubu içerisinde bulunan meclis üyelerinin dahi bu faktörleri gözeterek siyaseten değil, vicdanen verdiği kararlarla sağlandığını, yaklaşık 4.5 yıldır tüm Tarsus öğrenmişken, ikinci bir gafa imza atması vakasını tebessümle karşılıyoruz.

 

“TİY’İN YANINDAYIZ”

 

Sayın Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’nun yanındadır. 15 Ağustos 2023 itibariyle bir kez daha, maaşını olduğu gibi Tarsus İdman Yurdu Kulübü’ne bağışlamıştır. Tarsus’ta 5 bin lira’ya kombine bilet almaktan kaçınarak köşe bucak saklanan bu kentin milyonerlerinin aksine, iyi gününde kötü gününde hem taraftarın hem kulübümüzün yanında yer almaktadır.

 

“‘YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLEN TARSUS’ İFADESİYLE ÖNCEKİ DÖNEMİ KASTEDİYOR”

 

“Sayın Yıldırım’ın ‘’yandaşa peşkeş çekilen Tarsus’’ söyleminde dilinin sürçmüş olabileceğini, bir basın toplantısı düzenleyen ilçe başkanının bu kadar gafa bir anda imza atamayacağını düşünerek, aslında bir önceki yönetimi kast ettiğini düşünmekteyiz. Öyle ki, bir önceki yönetim tarafından çocuklarımızın parklarının içine dönemin MHP Milletvekilleri ve MHP Belediye Başkanlarıyla ‘’baklavacılar’’ açan Haluk Bozdoğan değildi. Bugün Fatih Yıldırım’ın yeşil alan’ eleştirisi getirdiği ‘’yeşil alanlara dondurmacılar, künefeciler’’ açan Haluk Bozdoğan değildi. Tarsus’ta her köşe başına, boşta duran her yeşil alana karsambaç tezgahları kurduran Haluk Bozdoğan değildi. Halkın yeşil alanlarına, nehir kenarlarına, dinlenme, eğlenme, gezme hakkı olan ‘’halka ait alanlara’’ 3 metre yer gösterip 5 metre işlem yaptırıp kafeler, düğün salonları yaptıran Haluk Bozdoğan değildi. Park içlerine pastaneler açan, kafeteryalar açan ve açılışlarını bizzat yapan Haluk Bozdoğan değildi. Şuan ki ismiyle ‘’Tarsus Kültür Parkı’’ içerisindeki yüz yıllık ağaçları katlederek kentimizin mirası parkımızda ağaç katli yapan Haluk Bozdoğan değildi.”

 

NE OLMUŞTU?

 

MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında “Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın verdiği vaatlerden yeşil kent Tarsus’un yerini yandaşa peşkeş çekilen bir Tarsus, kardeşliğin hüküm sürdüğü Tarsus yerine iftira ve yalan ile yönetilen bir Tarsus gelmiştir. Tarsus siyasi tarihi Meclis kararlarını kendi partili meclis üyelerinin oylarıyla geçiremeyen bir belediye başkanıyla tanışmış. Belediye bünyesinde kurduğu kooperatif ve şirketler iflas etmiş. Sat yönet politikası ile kaynak sağlamaktan yoksun, vizyonsuz bir belediyeyi her meclis ‘geçmiş dönem’ yalanlarının gölgesinde yönetmeye çalışmıştır” şeklinde konuşmuştu. (Haber Merkezi)