“Şehrin yeni adaylara ihtiyacı var” | Güney Gazetesi Mersin

“Şehrin yeni adaylara ihtiyacı var”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, katıldığı televizyon programında 2024 yılı Belediye seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesine aday olup olmayacağı konusunda açıklama yaptı. Kocamaz, “Koskoca bir şehrin geleceği bir tek kişiye bağlı olmamalı. Yeni adaylar çıkıp, yeni vizyonlar ortaya koymalılar” dedi.

“Şehrin yeni adaylara ihtiyacı var”


MAYSA DERYAYEVA

 

Önümüzdeki belediye seçimlerinde yeni adaylara ve yeni vizyonlara ihtiyaç olduğunu ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, o günün şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Partinin alacağı karara göre adım atacaklarını belirten Kocamaz, “Benim en büyük rahatsızlığım yıllarca Tarsus’ta da yaşadık koskoca 2 milyonluk bir şehirde hiç kimse bu topraklara, hayata ömür boyu bağlı değil. Dolayısıyla koskoca bir şehrin geleceği bir tek kişiye bağlı olmamalı. Yeni yeni adaylar çıkıp, yeni vizyonlar ortaya koymalılar. Vatandaşın ve bu kentin beklentilerine cevap vermeliler.  Ben bu konuyu Genel Başkanımızla konuştum. Mümkün olduğu kadar milletvekilleri mecliste görevlerini yapsın ama o günün şartlarında, ittifak yok diyoruz ama eğer seçim iş birliği olacaksa karşıda bir ittifak söz konusuysa sizinde mutlaka belli şartlarda ama hiçbir zaman altılı masadaki gibi olmayacak bir şekilde masaya eşit şartlarda oturup pazarlığınızı yapabilirsiniz. Bu konularda en son sözü İYİ Parti sözler çünkü biz bir partiyi temsil ediyoruz. Partimizin bize vereceği görev neyse biz onu yapmakla yükümlüyüz. Benim öncelikli görevim milletvekilliği ve milletvekilliğini de iyi bir şekilde yapmaya gayret gösteriyorum. Ben hiç belediye başkanlığı yapmamış olsaydım milletvekilliğinin benim için karşılığı olurdu ama 25 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra hizmet ürettikten sonra eserler ortaya koyduktan sonra gerçekten milletvekilliği çok hafif kalıyor bu icraatların içerisinde. Biz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.