MİY ’in 98. yılına buruk kutlama | Güney Gazetesi Mersin

MİY ’in 98. yılına buruk kutlama

İzinleri olmadığı için Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı yerine Balıkçı Barınağı yanındaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar

MİY ’in 98. yılına buruk kutlama


HASAN KÜÇÜK

Süper Lig'de mücadele ederken içine düştüğü maddi maddi sıkıntıdan kurtulamayarak küme düşerek bu sezon Mersin 2. Amatör Kümede mücadele etmeye hazırlanan Mersin İdman Yurdu kuruluşunun 98. yılını buruk kutladı.

 

 

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şevket Varan ve bir grup taraftar Mersin İdman Yurdu’nun kuruluşunun 98. yılında Atatürk Anıtına Çelenk bırakmak için Cumhuriyet Alanı’nda toplandı. Emniyet güçleri Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Parkına çelenk bırakmak için Valilikten izin alınması gerektiğini belirtti. Kutlama için geç müracaat edilmesi ve yapılan telefon görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine taraftarlar Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı arkasında bulunan çelengi alarak Balıkçı Barınağı yanındaki Atatürk Anıtına bıraktı.  Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şevket Varan Güney’e yaptığı açıklamada, “Mersin İdman Yurdumuzun 98. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşaallah takımımız bundan sonra layık olduğu yere ulaşacaktır. Katılan herkese teşekkür ediyorum. 100 yıla yakın bir mazisi olan kulübümüz Mersinimiz bu kadar sahipsiz bu kadar desteksiz, aidiyet duygusu olmayan insanlar tarafından yönetildiği maalesef buralara geldi. İnşallah bundan sonrası böyle olmaz. Herkes kafasını kuma gömmeyi bırakır takımımızın eski günlerine dönmesi için mücadeleye başlar” şeklinde konuştu.  Varan, Kulübün kuruluşunun 98. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmak için dilekçe verdiklerini hatırlatarak “Dilekçe geç verildiği için henüz izin çıkmadı. Bizde Atatürk Parkı Balıkçı Barınağı içindeki Atatürk Anıtı önüne çelengimizi bıraktık” dedi.

 


  MİY ’in 98. yılına buruk kutlama