“Sonuna kadar savaşacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Sonuna kadar savaşacağız”

Bolu kampını tamamlayan Yeni Mersin İdman Yurdu çalışmalarına Mersin’de başladı. Antrenmanda futbolculara seslenen Başkan Metin Saltık “Sorunlarınızı benimle bir kere konuşun. Sayfamızı temizleyip önümüze bakacağız” dedi.

“Sonuna kadar savaşacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

Bolu’daki kampı sona eren TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu futbolculara verilen 2 günlük aranın sona ermesinin ardından çalışmalarına Mersin’de başladı. Teknik Diröktör Özcan Kızıltan idaresinde Yeni Mersin İdman Yurdu tesislerinde gerçekleştirilen ilk antrenmana 20 futbolcu katıldı. Kızıltan’ın kısa toplantısının ardından koşu ve kuvvet çalışması yapan futbolcular çift kale maçta karşı karşıya geldi. Çalışmaları izleyen Kulüp Başkanı Metin Saltık antrenman sonrası futbolculara konuşma yaparak, “Sorularınızı, problemlerinizi bu gece yastığa başınızı koyduğunuzda iyice düşünün. Ne soracaksanız sorun. Sorunlarınızı benimle bir defa konuşun. Öyle, böyle, şöyle geçti değil. Sayfamızı temizleyeceğiz önümüze bakacağız. Gereken yere gerekli transferi hocamızla beraber takip edeceğiz. Sonuna kadar savaşımımızı vereceğiz. Takımımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Nasip Allah’ın işi” dedi.

 

 

KIZILTAN: EKSİKLİKLERİMİZ HENÜZ TAMAMLANMADI

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, kamplarının fiziksel ve hazırlık anlamında iyi geçtiğini söyledi. Kadrolarındaki eksikliklerin henüz tamamlanmadığını ifade eden Kızıltan, “Kampta dışarıdan gelen görmek istediğimiz oyuncularda vardı. Onları da değerlendirdik. Kadro tam olmayınca bir şeyler eksik kalabiliyor. Ama oyuncularımızın azmi gayreti çalışma arzusu bizi umutlandırıyor. Kampımızın sona ermesi ile artık çalışmalarımıza Mersin’de başladık. Transferlerde gelmeye başladı. Hatayspor’da kaleci Yavuz geldi. Orada iken Kuşadası’ndan Muhammet katılmıştı. Hatay’dan geçen sene Nevşehir’de oynayan orta saha oyuncusu Baran gelecek. Yine Hatay’da Koray’ın geleceği söyleniyor. Arayışta olduğumuz oyuncular var. Bu hafta içinde bunları hallettiğimizde lige daha iyi bir şekilde hazır hale geleceğimize inanıyorum” dedi.

 

 

 

Sayısal olarak rakam vermese de bazı bölgelerde eksik oyuncuları bulunduğunu anlatan Kızıltan, “Savunma karakterinde orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. Santraforumuz yok. Sağ beke alternatif bir genç oyuncu alabiliriz. Orta sahaya almamız lazım. Sayısal olarak iyi olabilirsiniz ama bazen istediğimiz verimi alamadığınızda ihtiyaç oluşabiliyor” şeklinde konuştu.

 

 

“İSTEDİĞİMİZ OYUNU OYNAYAMADIK”

Kamptaki bütün hazırlık maçlarında mağlup olduklarının hatırlatılması üzerine Kızıltan “ Denemeye gelen oyuncularla oynamak durumunda kaldık. Sakatlık endişesi ile tam kadro çıkamadık. Sürekli yükleniyoruz. Yorgun çıktığımız maçlar oluyor. Sakarya maçını çok iyi oynadık. İkinci maçımız Derince’de biraz yorgunduk. Bir gün önce çift antrenman felan yapmıştık. Mazeret değil ama yorgunluk önemli. Antrenman programınızı bozmadık. Kadromuz tam oluşmadığı için istediğimiz oyunu oynayamadık” ifadelerini kullandı.


  “Sonuna kadar savaşacağız”