MEP’de Özkaya dönemi | Güney Gazetesi Mersin

MEP’de Özkaya dönemi

12. Dönem Mersin Ekonomi Platformuna (MEP) Başkan seçilen Servet Özkaya, görevi 11. Dönem MEP Başkanı Özcan Demir’den teslim aldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan MEP Başkanı Servet Özkaya, “MEP olarak Mersin’in gelişmesine destek sağlayacak projelerde yerel yönetimler ile beraber çalışacağız” dedi.

MEP’de Özkaya dönemi


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Ekonomi Platformunun yeni başkanı Servet Özkaya, MEP’un 2011 yılında 26 derneğin bir araya gelmesiyle kurulduğunu ifade etti.

 

Mersin’in gelişimine kattığı sunmak amacıyla faaliyetlerin sürdürüldüğünü belirten Özkaya, “Hepimizin Sevdası Mersin'dir. Mersin sahip olduğu coğrafi avantajlar ve doğal potansiyel ile kültürel ve tarihi değerlerinin yanında, ekonomik olarak ta çok önemli bir şehrimizdir. Hepinizin malumu olduğu üzere ticaret, sanayi, turizm, tarım ve lojistik sektörlerindeki gelişmeler ve sahip olduğu potansiyelleri ile yakın gelecekte Mersin ülkemizin en cazip illerinden olma yolunda hızla ilerlemektedir. Mersin Ekonomi Platformu olarak, önümüzdeki süreçte, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ortaya çıkan yatırım imkanlarından, Mersin'in daha büyük pay alması ana hedefimizdir” diye konuştu.

 

 

“MERSİN’İN MARKA ŞEHİR OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

 

Özkaya, Mersin için gerekli önemli olan projelerin hayata geçmesi için yerel yönetimler ve hükümet temsilcileriyle bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Özkaya, “Bu amaç etrafında bir araya gelen MEP üyeleri olarak, devam eden projelerin yakın tarihte bitirilmesi ve yeni projelerle marka değerinin artmasını, Mersin’in kendi içerisinde bütün, bölgesinde etkin ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasına katkıda bulunarak, bölge hinterlandının daha cazip duruma kavuşmasını, Mersin imajının ve algısının Türkiye ve dünyada pozitif olmasını, arzu etmekteyiz. Yerel yönetimler ve hükümet temsilcileri, bakanlıklar başta olmak üzere TBMM ve Cumhurbaşkanlığı birimleri ile daha fazla mesai harcayarak Mersin için gerekli projelerin hayata geçirilmesine vesile olmak ana hedefimiz olacak” şeklinde konuştu.

MEP 11. Dönem Başkanı Özcan Demir ise Servet Özkaya’ya başarılar diledi.