Sivil Toplumun Sesi Korosu için seçmeler başladı | Güney Gazetesi Mersin

Sivil Toplumun Sesi Korosu için seçmeler başladı

Mersin Kent Konseyi ve Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) iş birliğiyle Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinden oluşan koro seçmeleri başladı.

Sivil Toplumun Sesi Korosu için seçmeler başladı


ELVAN KONUK

 

‘Gelin Hep Birlikte Kentimizin En Güzel Sesi Olalım’ sloganıyla düzenlenen Sivil Toplumun Sesi Korosu için başlayan seçmeler 10 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Deniz Demirel, “Koro birbirine kökleri değen ağaçların oluşturduğu bir orman gibidir. Her bir üye birbirini hissetmeli, duymalı, birbirinden beslenmeli, kuvvet almalıdır. Birliktelik bir koronun vazgeçilmez unsurudur. Bundan ötürü bir koronun her bir üyesi yani koristleri, o koro için vazgeçilmezdir. Koronun birliği, bütünlüğü ve birbirleri ile olan müzik ve fikir alışverişi ne kadar kuvvetli olursa, o koro o kadar hızlı gelişir ve en güzel üretimleri ortaya çıkarır. Koro üyelerimizin her birinin kendine özgü ses tınısı, ses tonu bir araya gelerek tek bir ses, tek bir vücut olmaktadır” dedi.

Koronun birlikteliğin ve müzikteki örgütlenmenin sesi olduğunu ifade eden Demirel, “Bu örgütlenme ile ortaya çıkacak üretim, müzik sanatı ile yapılacağından dolayı dünyanın en barışçil, en keyifli ve en evrensel boyuttaki üretimi olma özelliği taşıyacaktır. STK koromuz ile kentimizde sanattaki örgütlenmenin en barışçıl, en güzel sesi ve örneği olmayı amaçlamaktayız. Tüm bunların ışığında şu ideoloji ile yola çıkacağız: "Müzik hayattır" Ve hayat barış içinde, kardeşçesine, sanatla iç içe yaşandığında anlam kazanmaktadır. Farklı kültürlerin bir arada hoşgörüyle yaşadığı bir kültür sanat kenti olan Mersin'imizde, sanatın önemini ve gücünü STK'lerin gücüyle birleştirerek bu birlikteliği en güzel türkülerle, şarkılarla dile getirmeyi amaçlamaktayız. Gelin, hep birlikte müzik aracılığıyla kentimizin en güzel sesi olalım” ifadelerini kullandı.

Detaylı bilgi ALO 185 hattından alınabilecek.