Okullarda bakım ve onarım çalışması | Güney Gazetesi Mersin

Okullarda bakım ve onarım çalışması

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve İl Mili Eğitim Müdürü Adem Koca, inşaatı devam eden Yenişehir 100. Yıl Akkent İlkokulu’nu ziyaret ederek yerinde inlemelerde bulundu. Okullarda bakım ve onarım çalışmasının sürdüğünü söyleyen Koca, “İlimiz genelinde yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarımız planlamaya uygun olarak sürdürülmektedir” dedi.

Okullarda bakım ve onarım çalışması


6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’deki birçok okulda hasar tespit çalışması yapıldı. Bazı okullarda güçlendirme çalışması yapılırken bazı okullar için yıkım kararı verildi. Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve İl Mili Eğitim Müdürü Adem Koca’dan inşası devam eden okul binasıyla ilgili bilgi alarak aynı kampüs içinde yer alan 100. Yıl Akkent Ortaokulu'nu ziyaret etti.

 

 

Koca, "İlimiz genelinde yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarımız planlamaya uygun olarak sürdürülmektedir. Bakanlığımızın himayeleri ve Sayın Valimizin destekleriyle okul inşaatlarımız, bakım onarım çalışmalarımız ivedilikle yürütülmektedir. Mersin olarak eğitimde gelişerek, ilerleyerek her geçen yıl daha büyük başarılara imza atacağız. Emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)