Özyiğit muhtarlarla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Özyiğit muhtarlarla buluştu

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalle muhtarlarıyla buluştu. Toplantıda Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği projeler, ilçenin ihtiyaçları, halkın talepleri ele alındı.  

Özyiğit muhtarlarla buluştu


Yenişehir Halk Masası hakkında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimiz ilk anda Yenişehir Belediyemizde bir sistem kurmayı önceledik. Dedik ki bir sistem üzerine çalışmalıyız, ne yapmışız, neyi yapamamışız ölçülebilir olsun. Yenişehir Halk Masası’nı kurduk, masamız Yenişehir Belediyesinin hem kalbi hem de beyni yani her şeyi.  Vatandaş apartmanının önünde, yolda gördüğü bir eksikliği, örneğin bir çukuru kime bildirecek? Ya muhtarı arayıp bulacak, o da iletişimi varsa ya da belediyede bir tanıdığı varsa ona ulaşmaya çalışacak.Bütün bu sorunları ortadan kaldırmak için başlattığımız Yenişehir Halk Masası da vatandaşlarımızın ortak fayda sağlayacağı, müracaat ettiği bir sistem. Çok daha gelişecek ve onun için Yenişehir Halk Masası, Yenişehir Belediyemizin kalbi olacak diyorum. Yenişehir Halk Masası’nı süreci doğru yönetmek için ortaya koyduk ve çok önemli de bir iş yaptık. Dedik ya büyük bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU KENTİN YÖNETİMİNDE AKTİF BİR ŞEKİLDE ÖNERİDE BULUNMUŞ 5 BİN 70 KİŞİ VAR”

 

Katılımcı belediyecilik vurgusu yaparak, göreve başlarken düzenledikleri ve 5 yıllık stratejik planın temelini oluşturan mahalle toplantıları hakkında konuşan Özyiğit, “Göreve gelmeden önce stratejik planlama kapsamında, mahallelerimizde toplandık. Herkes büyük bir katılım gösterdi. Katılamayan vatandaşlarımız, arkadaşlarımız için muhtarlıklarımıza bir sandık bıraktık. Onların talep ve önerilerini aldık ve o talep ile önerilere göre de 5 yıllık planımızı çıkarttık. Stratejik planımızı buna göre yaptık. O toplantılara toplamda 5 bin 70 kişi katılmış. Bu çok önemli bir rakam. Bu kentin yönetiminde aktif bir şekilde öneride bulunmuş 5.070 kişi var. Biz halkımızla birlikte yönetmeye başladık, böyle de devam ediyoruz”dedi.

Abdullah Özyiğit, dar gelirli Yenişehirli vatandaşlara aylık 300 TL nakdi destek verdikleri Yenişehir Halk Kart’ın aylık tutarlarını da 1000 TL seviyesine çıkaracaklarını kaydetti. (Haber Merkezi)