Ayvagediği’nde sondaj kuyusu açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Ayvagediği’nde sondaj kuyusu açıldı

Toroslar Belediyesi, yetersiz su sorunu yaşayan Ayvagediği Mahallesi’nde yeni bir sondaj kuyusu açtı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sondaj kuyusunun hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, ilçenin daha fazla kalkınması, çiftçinin, üreticinin emeğinin karşılığını daha fazla alması için çalıştıklarını söyledi. 

Ayvagediği’nde sondaj kuyusu açıldı


Çiftçilerin, tarım arazilerinin ve bahçelerinin sulanmasını kolaylaştırmak amacıyla Çapar Mevkiinde faaliyete geçen Sondaj Kuyusu, düzenlenen törenle açıldı. Küresel ısınmaya bağlı gelişen kuraklıktan çiftçilerin etkilenmemesi için mahalleye kazandırılan sondaj kuyusunun açılışına; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ayvagediği Mahallesi sakinlerinin sondaj kuyusu talebini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, “Milletimizin, devletimizin zor zamanda, dar zamanda nasıl bir araya gelip bir problemi hızlıca, kolayca, doğru yerde ve doğru  zamanda çözebileceğini bir kez daha gördük. Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Sen bir yola çıkacaksın, bir arada olacaksın, birbirini sevecek sayacaksın, sıkıntıyı ve derdi çekeceksin ki birileri sizi destekleyecek. 30 kişi organizeli bir şekilde buraya geldi, buradaki eksiklikler giderildi ve su akıtıldı. Toroslar Belediyesi olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ayvagediği, farkını, birliğini ve beraberliğini gösterdi. Suyumuz, hayırlı ve bereketli olsun. Üretenin, çalışanın daha çok kazandığı bir döneme giriyoruz. Gıdanın, tarımın, ürünün daha kıymetli olduğu bir dönemdeyiz. Çiftçimiz, köylümüz, ablalarımız ve abilerimiz çalışıyorlar, mücadele ediyorlar. İnşallah hep beraber daha güzel günlere doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)