“Öğrencilerimizin memnuniyeti önemli” | Güney Gazetesi Mersin

“Öğrencilerimizin memnuniyeti önemli”

Stajyerlerle bir araya gelen Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, “Her yıl ‘Ulusal Staj Programı’ kapsamında Üniversitemize stajyer öğrencilerde gelmektedir. Stajyer öğrencilerin memnuniyeti bizim açımızdan önemlidir” dedi.

“Öğrencilerimizin memnuniyeti önemli”


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ulusal Staj Programı” kapsamında farklı üniversitelerden öğrenciler Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) staj yapıyor.

MEÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege; MEÜ’nün farklı birimlerinde staj yapan öğrenciler ile bir araya geldi. Ege, öğrenciler açısından stajın önemini vurgulayarak, farklı üniversite ve bölümlerden gelen stajyer öğrencilere Mersin Üniversitesi’ni tercih ettikleri için memnuniyet duyduklarını belirtti. Ege “Üniversitemizin kuruluşunun bu yıl 31. yılını kutlamaktayız. Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’ın desteği ile Merkez olarak öncelikle öğrencilerimize staj imkânı sağlamaktayız. Bu kapsamda staj imkânı sağlayan ‘Ulusal Staj Programı’ nın öğrencilerimize katkısı büyüktür. Programa her yıl daha fazla kamu ve özel sektör firması katılmaktadır. Programın tanıtımını ve başvuru süreçleri ile ilgili çalışmaları Merkezimiz yürütmekte ve bu dönemde çok yoğun bir şekilde çalışmaktayız. İlk olarak 2020 yılında programa 55 öğrencimiz başvurmuş ve 14 öğrencimiz staj yapmıştı. 2021 yılında ise 378 öğrenci ve 2022 yılında 1.401 öğrenci başvurmuştu. Bu yıl yaptığımız çalışmalar sonucunda programa başvuru sayısı geçen yıla göre artmış ve 1.822 sayısına ulaşmıştır. Başvuru yapan 1.822 öğrencimizin başvuruları Merkezimiz tarafından tek tek kısa sürede incelenmiş ve uygunluk onayları verilmiştir. Ayrıca her yıl yine ‘Ulusal Staj Programı’ kapsamında Üniversitemize stajyer öğrencilerde gelmektedir. Mersin Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin iş ve işlemleri de Merkezimiz tarafından takip edilmektedir. Stajyer öğrencilerin memnuniyeti de bizim açımızdan önemlidir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)