Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Duman, MÜKAM Müdürü Prof. Dr. Belgin Gözmen Sözmen, İŞKUR Müdürü Ercan Gön, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Ticaret İl Müdürü Hüseyin Çelik ile Trendyol Akdeniz Bölge Müdürü, Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi Başkanı, Kızılay Mersin Şube Başkanı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yenişehir İlçe Halk Eğitim Müdürü, Dernekler Sivil Toplum ve İlişkiler İl Müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar “Bugün burada toplanmamıza vesile olan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını iyileştirme yönündeki projelerin hepimiz için özel bir anlam taşıdığına inanıyorum. Engelli doğmak ya da engelli olmak bireylerin kendi seçimi değildir. Bizlere düşen herkesin aslında birer engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak, kendimizi onların yerine koyarak ve sorunlara da bu hassasiyetle yaklaşmaktır. Bizler de bu düşüncelerle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, projede yer alacak engelli vatandaşlarımıza danışmanlık görevini sağlamak amacıyla akademisyenlerimizi görevlendireceğiz. Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörlüğümüz de projenin her safhasında etkin bir rol alacak. Böylelikle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha refah içinde geçirmelerine katkı sağlamış olacağız. Proje sonunda da e-ticaret dünyasında artık daha fazla engelli bireyler göreceğimizi düşünüyoruz. Mersin Üniversitesi olarak bu anlamlı projenin paydaşı olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor bundan sonra da engelli vatandaşlarımız için her türlü desteği vereceğimizin altını önemle çizmek istiyorum” dedi.
Umut Girişimciler Üretim Pazarlama Kooperatifi Başkanı Soner Demir ise “Kooperatifimiz, engelli arkadaşlardan oluşturulan bir kooperatif. Hedefimiz, engellilerin üretime, istihdama ve topluma kazandırılmasını sağlamak. Pandemi döneminde kurulduğumuz için ilk faaliyetimiz Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulan MÜKAM tesislerinde kolonya, dezenfektan ve hijyen malzemeleri üretimine başlayarak, kooperatifimizin marka tescillerini alıp, satışına pazarlamasına girmek. Arkasından da engelsiz üretim tekstil atölyemizi kurarak hem dezavantajlı kadınlarımız hem de engellilerimize iş imkanı sağlayarak yine e-ticaret üzerinden satışını ve pazarlamasını yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin en büyük engelsiz tarım bahçesi, lavanta bahçesini oluşturarak ilk hasadını bu dönem aldığımız lavantalarımızı yetiştirdik. Elde ettiğimiz lavantalarımızın yağları çıkarılarak MÜKAM tesisleriyle iş birliği içinde kozmetik ve kimya alanında kullanılmak üzere ürünler planlandı. Hemen arkasından da bir şey üretmekten daha çok pazarlamayı nasıl yapabiliriz düşüncesi oluşurken engelsiz e-ticaret projesini ortaya koyduk. Bu proje ile engelli arkadaşlarımız üretim ve istihdama kazandırılacaklar. Doğudan batıya, 7’den 70’e her tarafta artık engellilerimiz yardıma muhtaç değil yardım da edebilir sloganıyla üretecek, istihdam edecek ve toplumla bütünleşecek” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)