“BAL’da ses getirmeye çalışacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“BAL’da ses getirmeye çalışacağız”

Mersin’in BAL’daki temsilcilerinden Homurlu 1951 sezon hazırlıklarını sürdürüyor

“BAL’da ses getirmeye çalışacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’in Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecek takımlardan Homurlu 1951 spor sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde takımdan ayrıldığını duyuran Teknik Direktör Sedat Hazımoğlu ile yeniden anlaşan Homurlu 1951 spor 10 oyuncu transfer etmeyi planlıyor.

Teknik Direktör Sedat Hazımoğlu, Güney’e yaptığı açıklamada, Kaptan Özgür, orta saha oyuncuları Yunus ve Abdullah dışında oyuncularının 8’inin durduğunu söyledi. Geçen yıldan fazla kayıpları olmadığı için üzerine 10’e yakın genç futbolcu daha alarak yollarına devam edeceklerini ifade eden Hazımoğlu, “Statü tam belli olmadı ama 2002-2003-2004 doğumlu oyuncu oynatmamız lazım. Gelen statüye göre hareket edeceğiz. Biz önlemimizi aldık” dedi.

 

“OYUNCULARIMIZIN YÜZDE 96’SI MERSİN’İN ÇOCUKLARI”

Ana temalarının bu sene kümede kalmak olduğunu anlatan Hazımoğlu, “Statüyü bekliyoruz. Deprem bölgesi ile ilgili sıkıntılar var. Adana kaç takım olacak. Mersin’de kaç takım BAL’da olacak. Mersin Camspor’un BAL’da mücadele edeceği söyleniyor. 4 takım olacak deniliyor. Birinci etap çalışmalarımıza Homurlu’da başladık. İkinci etap için Başkanımız bir yer ayarlamaya çalışıyor. Bir hafta 10 günde orada çalışırız. Mersin’in gençleri ile BAL liginde ses getirmeye çalışacağız. Oyuncularımızın yüzde 96’sı Mersin’in çocukları. Uzun yıllar dışarıda Başakşehir’de Göztepe’de Ankara’da Kayserispor’da oynayan genç çocuklarımız var elit A’da alt yapıda zaman zaman A takıma çıkan çocuklar var. Buralara dönüş yaptılar. Gençlere önem verdiğimiz için bizimle çalışmak istediler. Anlaştık” ifadelerini kullandı.