​​​​​​​7 yıl sonra Süper Lig heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​7 yıl sonra Süper Lig heyecanı

 ​​​​​​​7 yıl sonra Süper Lig heyecanı


HASAN KÜÇÜK

 

Depremden etkilenen Atakaş Hatayspor’un hem konaklayacağı hem de maçlarını oynayacağı Mersin 7 yıl sonra Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor.  

2013 Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninin gerçekleştirildiği 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu, Mersin İdman Yurdu’nun 2015-2016 sezonunda küme düşmesinin ardından Süper Lig maçlarına hasret kaldı. Geçen sezon TFF 3. Liginde mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu’nun maçlarına ev sahipliği yapmasına rağmen stadın bakımsız kalması ve internetinin olmaması eleştiri konusu olmuştu. Mersin’de konaklayacak olan Atakaş Hataysppor’un ev sahibi olduğu maçlarını Mersin’de oynayacak olması nedeniyle Mersin Stadyumu baştan sona bakımdan geçirildi. Eksiklikler giderilerek stadyum Cumartesi akşam Hatayspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak  maça hazır hale getirildi. Taraftarların Hatayspor’un Mersin’de oynayacağı ilk maçına yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Öte yandan Hatayspor’dan yapılan açıklamada, Mersin Stadyumu’nun maraton ve batı alt tribün kombinelerinin tükendiği bildirildi.

 

HATAYSPOR MERSİN’DE

Erdemli İlçesi’nde yapımı devam tesisler tamamlayıncaya kadar  TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde konaklayan ve hazırlıklarını burada yapan Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında ev sahibi olarak ağırlayacağı Kasımpaşa maçı için Mersin’e geldi. Konaklamak için otele yerleşen Hatayspor hakem Mert Güzenge’nin yöneteceği 21.45’te oynanacak maçın saatini beklemeye başladı.  

 

HATAY FORMASINDA MİY RENGİ   

Hatayspor, ev sahibi olarak Mersin’de oynayacağı ilk maçına Mersin İdman Yurdu’nun rengi olan kırmızı-lacivert forma ile çıkacak. Maçta stadın dolması bekleniyor.