Eğitimcilerden, Cumhuriyetin 100. Yılına özel talep | Güney Gazetesi Mersin

Eğitimcilerden, Cumhuriyetin 100. Yılına özel talep

Cumhuriyetin 100. Yılını okullarda yaşatmak için harekete geçen Eğitim- İş Sendikası Mersin Şubesi, en az bir okulunun adını ““100. Yıl Cumhuriyet” olarak değiştirilmesi için Mersin Valiliğine dilekçe yazdı.

Eğitimcilerden, Cumhuriyetin 100. Yılına özel talep


MAYSA DERYAYEVA


Eğitim- İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından Mersin’de bir okula Cumhuriyetin 100. Yılı için “100. Yıl Cumhuriyet” adı verilmesine yönelik Mersin Valiliğine dilekçe verildi. Konu hakkında sosyal medyada paylaşım yapan Eğitim- İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Cumhuriyetin 100. Yılını anlamlı kılmak adına en az bir okula "100. Yıl Cumhuriyet" adı verilmesi için Mersin Valiliğine dilekçemizi verdik. Valilimizin bu konuda duyarlı olacağı, Mersin ve Türkiye Kamuoyunda konunun değerlendirilmesi Eğitim İş Sendikası olarak temennimizdir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle Mersin’de bir okula “100. Yıl Cumhuriyet” adı verilmesi için Eğitim- İş Sendikası Mersin Şubesi harekete geçti.

 

 

 

 

Tekin, Mersin’deki bir okula “100. Yıl Cumhuriyet” adı verilmesi için Valiliğe yazılan dilekçeyi paylaştı. Dilekçede şu ifadelere yer verildi;

“Cumhuriyetimizin 100. Yılını anlamlı bir şekilde değerlendirmek düşüncesiyle ülke genelinde birçok kurum ve kuruluş kutlama hazırlıkları planlamaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılını anlamlandırmak için Mersin ili genelinde her ilçede olmak üzere anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde en az bir okula "100. Yıl Cumhuriyet" adının verilmesini Eğitim İş Sendikası Menin Şubesi olarak talep ediyoruz. 13 ilçemiz içerisinde sadece Yenişehir ilçemizde "Atatürk" adını taşıyan bir okul bulunmamasından dolayı Yenişehir ilçemize özel "100. Yıl Atatürk Cumhuriyeti" adının bir okula verilmesi talebimizdir. Başla Sayın Valimizin onayıyla, Valiliğimizin yetkili kurullarında talebin değerlendirilmesi ve 100. Yılın kurumsal düzeyde okullarımızda yaşatılması hususunda, gereğini bilgilerinize arz ederim”