İlk maçta gol sesi çıkmadı: 0-0 | Güney Gazetesi Mersin

İlk maçta gol sesi çıkmadı: 0-0

Mersin’de oynadığı ilk maçına Mersin İdman Yurdu’nun rengi olan kırmızı lacivert forma ile çıkan Atakaş Hatayspor istediği sonucu alamadı

İlk maçta gol sesi çıkmadı: 0-0


HASAN KÜÇÜK

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Hatayspor, Mersin'de oynanan karşılaşmada Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı. 

Depremden etkilenen Atakaş Hatayspor’un hem konaklayacağı hem de maçlarını oynayacağı Mersin Stadyumu 7 yıl sonra Süper Lig maçına ev sahipliği yaptı. Erdemli İlçesi’nde yapımı devam tesisler tamamlayıncaya kadar  TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde konaklayan ve hazırlıklarını burada yapan Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında ev sahibi olarak Mersin’de Kasımpaşa’yı ağırladı. Hataysporlu futbolcular maç önsesi ısınmaya depremde hayatını kaybeden personellerinin fotoğraflarının bulunduğu tişört giyerken Mersin Stadyumuna 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un posterleri asıldı. Hatayspor takımı sahaya ‘unutmayacağız’ pankartı ile çıktı.

 

KIRMIZI LACİVERT FORMA İLE MAÇA ÇIKTI

Hatayspor Mersin’deki ilk maçında formasında Mersin İdman Yurdu’nun rengi olan kırmızı-lacivert’i e de yer verdi. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, kendilerini ağırlayan Mersinlilere teşekkür ederek, “Kırmızı lacivertli forma ile sahaya çıkıyoruz. Bu Mersinlileri memnun etti” dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfi Savaş ise, “Acımız büyük. Bundan dolayı geçen hafta siyah formayla maça çıktık. Bu hafta da bize gönlünü açan, kapılarını açan, destek olan Mersin'in formasının rengiyle çıktık” ifadelerini kullandı.

16. dakikada sulama sistemindeki arıza meydana geldi. Kadın görevli  fışkıran suyu eliyle kapatarak müdahale etti. 31. dakikada Hatayspor taraftarları cep telefonlarının ışıklarını yakarken 33. dakikada ise Mersin tezahüratları yapıldı. Her iki takımda yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

İlk hafta Pendikspor'u deplasmanda 5-1 ile geçen Hatayspor ve Ankaragücü'nü iç sahada 3-2 mağlup eden Kasımpaşa bu beraberlikle puanlarını 4’e çıkardı.

 

 

DEMİREL SONUÇTAN MEMNUN OLMADI

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise hava sıcaklığının herkesi etkilediğini ifade ederek "Oyuncular da etkilendi. Biz yedek kulübesindeki hocaları da etkiledi. Açıkçası benim adıma istediğimiz sonuç olmadı. Ama tabii ki futbolcularıma da rakip oyunculara da hak vermek istiyorum gerçekten çünkü hava şartları müsaade etmedi. Neticesinde birer puan aldık. Bana sorarsanız ben memnun değilim. Eminim ki karşı tarafta memnun değildir. Ancak en büyük faktör havanın bu kadar sıcak olması" dedi.

 

 

VALİLER VE BAŞKANLAR MAÇI BİRLİKTE İZLEDİ

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Atakaş Hatayspor’un ev sahibi olarak Kasımpaşa’yı Mersin’de ağırladığı karşılaşmayı birlikte izledi. (Haber Merkezi)