“İttifak ortadan kalktı <br> ancak seçim işbirlikleri olabilir” | Güney Gazetesi Mersin

“İttifak ortadan kalktı
 ancak seçim işbirlikleri olabilir”

Yerel seçimlere ittifakla gidip gitmeyecekleri sorusunu yanıtlayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Artık ittifak kelimesi ortadan kalktı. O bu ucube sistemi değiştirmek için partilerin biraraya gelerek verdiği bir mücadeleydi. Bundan sonra o ittifak madem seçimde başarılı olamadı, sonlandı. Bundan sonra yapılabilecek şey ancak seçim işbirlikleri olabilir. Yani seçime giderken birarada olunur ama bu hiçbir zaman bir ittifak anlamına gelmez. Biz İYİ Parti olarak herhangi bir seçim işbirliği olmayacakmış gibi çok çalışacağız” dedi.

“İttifak ortadan kalktı <br> ancak seçim işbirlikleri olabilir”


 

ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Erdemli İlçe Teşkilatı Yerel Seçim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Genel seçimlerden ders alınması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Hepimizin bir türlü mutlu olamadığı bir seçim sonucuyla karşı karşıya kaldık. Bu ülkede siyasi iktidarın yanında yer alanlarla, onlara karşı ülkenin iyi yönetilmediğini söyleyenler, muhalefet partileri karşı karşıya getirildi, adeta birbirlerine düşman edilmeye çalışıldı. Yerelde de büyük belediyeler CHP’de,  8 tane ilçe MHP’de, 2’si de AKP’de. Dolayısıyla biz adeta yel değirmenleriyle savaşanlar gibi bir noktada mücadele ettik” dedi.

“Değiştirilen seçim yasası nedeniyle, en fazla oyu alan partiye direkt olarak bir milletvekili verilmesinden dolayı biz ikinci milletvekilimizi kaybettik” ifadesini kullanan Kocamaz, “Ama beklentimiz en az 3’tü, sahada herkesin de söylediği buydu. Ama o hedefe ulaşamadıysak kendimizi aynanın karşısına geçireceğiz, değerlendireceğiz. Nerede, ne yaptık? Ne eksiğimiz vardı? Nerelerde hata yaptık ki bu millete kendimizi inandıramadık? Bu sadece Mersin için de değil Türkiye genelinde aynı şoku yaşadık. Demek ki izlediğimiz politikalarla, her ne kadar aday konusunda mücadele etmiş olsak da başaramadık” diye konuştu.

 

“HATALARIMIZI GÖZ ÖNÜNE ALARAK YENİ BİR YOL İZLEYECEĞİZ”

 

Yerel seçimlerde mutlaka başarılı olacaklarını söyleyen Kocamaz, Mersin’de bu başarıyı yeniden Türk Milliyetçileri olarak yakalayacaklarını dile getirdi.  Kocamaz, “Sayın Genel Başkanımız seçimden sonra milletvekillerini iki kez topladı. Özellikle ikinci toplantıda yerel seçim gündeme geldi. Tabi siyasetin derinliklerini bilmeyen bazı arkadaşlarımız şöyle ifadelerde bulundular: yerel seçim önemli değil biz önümüze bakalım, tek başımıza seçime girelim ve oradan aldığımız neticeyi kendimiz görelim. Tabi ben orada dedim ki arkadaşlar ‘yerel olmadan, genel olmaz’. Bakın AKP nereden geldi? Önce yerelde belediyeleri kazandı, orada yer tuttular, oradan genel iktidara sıçradılar. Dolayısıyla yerelde kalelerin olmalı ki kendini oralarda vatandaşa kabul ettirmelisin. Oralarda verdiğin mücadele ile kendini tanıtmalı, daha sonra oradan genel iktidara yürümelisin” ifadelerini kullandı.

 

“YERELİN OLMADIĞI YERDE BAŞARININ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

 

İYİ Parti’nin yerel seçimde başarılı olmaya mecbur olduğunu vurgulayan Kocamaz, şu şekilde konuştu:

“İYİ Parti yeni kurulmuş bir parti elbette, kurumsallaşmasını tam manasıyla sağlayamamış bir parti. Ama bu kurumsallaşmayı sağlamak için de hep birlikte gayret göstermemiz lazım.

Herkes kendi başına buyruk hareket etmemeli. Herkes bu partiyi geçmişten gelen yanlış ve kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek için bir gayret göstermeli. Burada hepimiz geçmişte birlikte yol yürüdüğümüz partinin yanlışlarını görerek buraya geldik. Orada emir komuta zinciri vardı, burada demokrasi var. Türkiye’nin İYİ Parti’ye ihtiyacı var. Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu durumdan kurtaracak tek parti İYİ Parti. Meclis grubunda da herkes söylüyor, bilgisiyle, birikimiyle, donanımıyla en güçlü parti ifadesi kullanılıyor.”