“Üreticiler tükenme noktasında” | Güney Gazetesi Mersin

“Üreticiler tükenme noktasında”

Huzurkent, Burhan, Hebilli, Tırtar ve Arslanköy’de üreticilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, hayvancılıkla ilgilenen yurttaşların tükenme noktasında olduğunu söyledi. Dinçer, Hükümet, hayvancılığın sürdürülebilirliği için politika ve maliyetlerde acil düzenlemeler yapmalıdır” dedi.

“Üreticiler tükenme noktasında”


ELVAN KONUK

Girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlar bir bir üretimden çekiliyor. CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, artan akaryakıt ve yem fiyatlarıyla birlikte üreticilerin tükenme noktasına geldiğine dikkat çekti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dinçer, “Mersin'in 2500 rakımındaki yörüklerimizi ziyaret ettim. Yıllardır sürdürdükleri hayvancılık geleneğinin artık çileye dönüştüğünü, maliyetlerin gökyüzüne çıktığını anlattılar. Üstüne bir de hükümetin ithal hayvan politikası ve akaryakıt ile yem fiyatlarındaki zamlar eklenince, adeta tükenme noktasına geldiklerini ifade ettiler” dedi.

 

 

Yörüklerin tüm bu zorluğa karşı direndiklerini vurgulayan Dinçer, “Gelecek nesillere köklerini ve değerlerini aktarmak için mücadele ediyorlar. Hükümet, hayvancılığın sürdürülebilirliği için politika ve maliyetlerde acil düzenlemeler yapmalıdır” şeklinde konuştu.