İyi Partili Kocamaz CHP’li belediyeleri hedef aldı | Güney Gazetesi Mersin

İyi Partili Kocamaz CHP’li belediyeleri hedef aldı

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef aldı.

İyi Partili Kocamaz CHP’li belediyeleri hedef aldı


MAYSA DERYAYEVA


25 yıllık belediye başkanlık deneyimi olduğunu belirten İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında paylaşımda bulundu.

Kocamaz, “Borç batağında devraldığımız Tarsus Belediyesinden, Büyükşehir Belediyesi’ne geçerken, gerçekleştirdiğimiz onca hizmetle birlikte, bizden sonraki yönetime 176 daire günün rakamları ile 42 milyon TL nakit ve yüzlerce dönüm çoğu bizim dönemimizde satın aldığımız arsalarla, devraldığımızda batık bir şirket iken, yaptırdığımız hazır beton tesisi, ekmek fabrikası, elliye yakın dairesi ve değişik gayrimenkulleri ile Tarsus’ta en çok kurumlar vergisi ödeyen bir İmar Ltd. Şirketini  bıraktık. Şu anda kulağımıza İmar Ltd. Şirketinin zor durumda olduğu şeklinde duyumlar geliyor ve üzülüyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin ve kazandırdığımız değerlerin heba olmasına kahroluyoruz. Mersin’de de ilk defa katlı kavşakları ve metro çalışmalarını başlattık. Bizim önümüz kesilmemiş olsaydı, şu anda Mersin Halkı metro hizmetlerinden faydalanıyor olacaktı. Büyükşehirde ikende Mersin’in tüm ilçelerinde öncelikli olarak yapılması gereken ihtiyaçlarını giderdik, problemlerini çözdük” diye konuştu.

 

“BİZİM ESERLERİMİZİ YIKTILAR”

 

Kendisinden sonra gelen yönetimlere projeler devrettiğini belirten Kocamaz, yönetimlerin kendi döneminde yapılan eserleri yıktığını iddia etti.

Kocamaz, “Bizden sonraki yönetime onlarca proje devrettik. Keşke bizim başlattığımız projeleri ve yaptıklarımızı bizden sonra da yeterli bir şekilde devam ettirebilmiş, ortaya çıkmış eserlerimizi koruyabilmiş olsalardı. Maalesef yapılan eserlere bırakın sahip çıkabilmeyi, içlerinde besledikleri kin ve nefretle bazılarını yıktılar. Bunu da marifet saydılar. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin, Tarsus Yarenlik Alanı’ndaki kesme taştan yaptırdığımız Millet Çeşmesini, Tarsus Kültür Parktaki Aziz Atatürk’ümüz de dahil, Tarih boyunca Tarsus’ta doğmuş ya da Tarsus’a ve Ülkemize hizmeti geçmiş önemli şahsiyetlerin büstlerinin kaldırması, Parktaki büyük havuz ve orada yapılan tesislerin çürümeye terkedilmesi, barajda yaptırdığımız konser alanının yıktırılıp hurdacılara satılması gibi. Bunlar yetmedi. Bizim yaptığımız birçok hizmeti kendileri yapmış gibi, emek hırsızlığı yaparak, yazılı ve görsel basında, TV’lerde reklamını yaptılar. Bizim dönemde yapılan eserlerden bizim isimlerimizi kazıdılar. Kendi reklamlarını astılar” ifadelerini kullandı.