“Çiftçimizi ezmeyin, bu karardan dönün” | Güney Gazetesi Mersin

“Çiftçimizi ezmeyin, bu karardan dönün”

TMO tarafından ton başına 6 bin lira olarak açıklanan mısır  alım fiyatları üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Verilen karardan biran önce dönülmesi çağrısı yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, tarımsal girdi maliyetlerinde yüzde 100’ün üzerinde artış olduğuna dikkat çekti. Avcı, “Yetkili makamlara buradan haykırıyorum çiftçimizi ezmeyin, ekmeğimizle oynamayın, bu yanlış karardan dönün” dedi.

“Çiftçimizi ezmeyin, bu karardan dönün”


ELVAN KONUK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mısır alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre kurum mısır alım fiyatının ton başına 6 bin TL olarak belirledi. Yapılan açıklamada, "Hasat başlangıcından bugüne kadar piyasalar yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları oluşturulmuştur. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Açıklanan fiyatın yeterli olmadığına dikkat çeken Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Avcı, “TMO mısır ton fiyatını 6 bin lira olarak açıkladı. Geçen yıl 5 bin 700 lira olan mısır fiyatına yüzde 5 zam yapıldığını görüyoruz. Mazotun litresinin 40 liraya, gübrenin 18 liraya yükseldiği, ilaç ve tohuma yüzde 100’ün üzerinde yapılan artışlarla üretici zam yağmurunun altında. Çiftçiyi hiçe sayan, gözden çıkaran bu karardan dönülmedir. Başta milletin vekillerine ve yetkili makamlara buradan haykırıyorum. Çiftçimizi ezmeyin, ekmeğimizle oynamayın, bu yanlış karardan dönün. Alın terimizi, hakkımızı yemeyin. Başta Adana ve Mersin milletvekillerimiz bu sorunu çözün, bu hakkaniyetsizliği düzeltin, çiftçi hakkını size helal etmiyor haberiniz olsun” ifadelerini kullandı.