Basketbolda fikstür heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

Basketbolda fikstür heyecanı

ÇBK ilk maçta evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak. İlkem Yapı Tarsusspor ise Beşiktaş’a konuk olacak. Mersin’in iki takımı ÇBK ile İlkem Yapı Tarsus ise 7. haftada karşı karşıya gelecek.

Basketbolda fikstür heyecanı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’in Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi ve İlkem Yapı Tarsusspor ile yer alacağı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 2023-2024 sezonu fikstür kura çekimi yapıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, Kadın Ligleri Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe ve kulüp temsilcileri katıldı. ÇBK adına fikstür çekiminde Genel Menajer Ender Ünlü, İlkem Yapı Tarsusspor adına ise Kulüp Yöneticisi Ümit Vural yer aldı.  Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon 13 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve normal sezon 21 Mart 2024 tarihinde ise sona erecek. Daha sonra play-offlar oynanacak.

 

 

“ÇEKİŞMELİ HEYECANI YÜKSEK SEZON OLSUN”

TBF Başkan Vekili Ömer Onan, Süper Lig’e yeni katılan Tarsusspor ve İzmit Belediyespor’a başarılar dileyerek kalıcı olmalarını temenni etti. Onan, “Bu sene 15 takımla oynayacağız. 1 takımımız BAY geçecek. Avrupa’da yarışacak kulüplerimize başarılar diliyorum. Euroleague'de geçen sene iki Türk takımımız final oynadı; Fenerbahçe ve ÇBK. Öbür kupalarda da yine zirvede Türk takımlarının olacaklarına inanıyorum. İnşallah güzel, çekişmeli ve heyecanı yüksek sezon olur" dedi.  

İlk hafta programı şöyle: ÇBK Mersin - Fenerbahçe, Beşiktaş – İlkem Yapı Tarsusspor, Galatasaray - Emlak Konut, OGM Ormanspor - İzmit Belediyespor, Çankaya Üniversitesi – BOTAŞ, Melikgazi Kayseri Basketbol - Bursa Uludağ Basketbol, Antalya Toroslar Basketbol - Nesibe Aydın Hatay Büyükşehir Belediyespor (BAY). +İlkem Yapı Tarsus 5. Haftayı, ÇBK ise 12. Haftayı BAY geçirecek.

MSK VE ÇBK GELİŞİM İLK HAFTA EVİNDE OYNAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün (MSK) yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi ile Mersin’in takımı ÇBK Gelişim’in mücadele edeceği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 2023-2024 fikstür kura çekimi de yapıldı. Türkiye Basketbol Ligi’nde 18 takım 34 hafta normal sezon oynanacak. 15 Eylül’de başlayacak normal sezon 22 Nisan’da tamamlanacak. MSK adına kura çekimine Genel Menajer Tolga Köklen katıldı. MSK ilk hafta Ankaragücü’nü ağırlayacak.  16 takımın mücadele edeceği Kadınlar Basketbol ligi ise 22 Eylül’de başlayacak. ÇBK Gelişim ilk maçta evinde Çerkezköy Belediyesi’ni konuk edecek.