“Hala hayal satıyorlar” | Güney Gazetesi Mersin

“Hala hayal satıyorlar”

AKP iktidarının seçim öncesi verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini vurgulayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin, öğrencilerin, işçilerin ve üreticilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. İktidarın ‘Enflasyon düşecek’ sözünü hatırlatan Kocamaz, yaşanılan durumu ‘Türkiye’de hala hayal satıyorlar’ cümlesiyle özetledi.

“Hala hayal satıyorlar”


ELVAN KONUK


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Silifke’de İYİ Parti ilçe teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. İktidarın seçim öncesi verdiği sözün hiçbirini yerine getirmediğini söyleyen Kocamaz, “Biz her gün TBMM’de ‘bu millete zulmediyorsunuz, çile çektiriyorsunuz, bunun kabul edilmesi mümkün değil’ diyoruz. Bugün işçi perişan, çiftçi perişan, işsizler zaten çok önceden perişan. Üretici ürettiği malın karşılığını alamıyor, izlenen yanlış politikalarla Türkiye’de tarım bitme noktasına getirilmiş, tarım alanlarının yüzde 17’si maalesef tarım dışı bırakılmış, üretim azalmış, hayvancılık bitmiş, yem fiyatları almış başını gitmiş. Böyle bir ortamda insanlar perişan. Gençler umutlarını kesmiş, emekliler 7 bin 500 liraya mahkum edilmiş” dedi.

Böyle bir ortamda enflasyonla ilgili verilen mücadelenin dikiş tutmadığını dile getiren Kocamaz, Türkiye’de insanların yoksullukla mücadelesine dikkat çekti. Kocamaz, “Kaç yıldır Sayın Cumhurbaşkanı ‘ben her şeyi bilirim’ diyor, ‘ben ekonomistim’ diyor ama aldığı kararların hiçbiri ekonomideki sıkıntıyı ortadan kaldırmıyor, enflasyonu ortadan kaldırmıyor. Döviz fiyatları almış başını gitmiş, seçimden bu yana akaryakıt iki katını geçmiş ve Türkiye’de hala hayal satıyorlar. Enflasyon düşecekti, Temmuz ayında aslında her şey rayına oturacaktı, her şey aldı başını gitti, insanlar yarınından emin değil, emekli aldığı maaşla geçinemiyor ve herkes sıkıntı içerisinde. Bugün 4 kişilik bir ailenin asgari geçim karşılığı 38 bin lirayı geçmiş. Asgari ücret 11 bin 400 lira. Düşünün bu insan eğer kirada oturuyorsa, çocuğu okula gidiyorsa bu parayla nasıl geçinecek?” şeklinde konuştu.