Carettalar bomba gibi | Güney Gazetesi Mersin

Carettalar bomba gibi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü (MSK) hazırlık maçları ile lige tam hazır hale gelecek. Mersin Ekibi 28-30 Ağustos arası Bursa’da daha sonra ise İstanbul’da hazırlık maçları yapacak.

Carettalar bomba gibi


HASAN KÜÇÜK

Geçen sezon play-off yarı finalinde Süper Lig’in kapısından dönen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) şampiyonluk hedefine ulaşmak için işi sıkı tutuyor. Carettalar Edip Buran Spor Salonu’nda sürdürdükleri çalışmalarda bazen tek bazen çift antrenman yaparak sezona hazırlanıyor. MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, Güney’e yaptığı açıklamada, bugün Mersin’de yapacakları son antrenmanın ardından Pazar günü hazırlık maçları için Bursa’ya hareket edeceklerini söyledi.

 

 

“HEDEFİMİZ SÜPER LİG”

28-29 ve 30 Ağustos’ta Bursa’da Final Turnuvası’na katılarak Finalspor, Balıkesir ve Harem ile hazırlık maçları yapacaklarını anlatan Soğuksu “Oradan İstanbul’a geçiyoruz. 2 Eylül’le Sigortam.net, 3 Eylül’de Esenler Erokspor ile maçlarımız var. Ondan sonra dönerek Mersin’de hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Belki Mersin’de de bir tane hazırlık maçı yapacağız. Şu an kiminle yapacağımız belli değil. Onun planlamasını yapacağız” dedi.

Fikstürle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Soğuksu, “Süper Lige çıkma adayı bir takım olduğumuz için fikstür bizim için çok önemli değil. İlk hafta Mersin’de seyircilerimizle ligi başlayacağız. Onun için mutluyuz. Hedefimiz Süper Lig. Bunun için rakip ayırt etmeden aynı disiplin aynı şevkle çalışıyoruz. Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TARAFTARIMIZA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BEKLİYORUZ”

Uzun forvet pozisyonunda yabancı oyuncu transferi için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Soğuksu şöyle devam etti: “Yeni transfer edeceğimiz oyuncumuz lig başlamadan takımımıza katılacaktır. Diğer oyuncularımız yaz dönemini iyi geçirmişler. Buraya iyi gelmişler. Kendilerine bakmışlar. Burada da tempo her geçen gün yükseliyor. İlk hafta biraz daha atletizm ve kuvvet çalışmaları vardı. Şu anda basketbol ağırlıklı, maça dayalı antrenmanlar var. Oyuncularımız özverili. İstekli. Hedeflerinin ve bulundukları yerin farkındalar. Amacın farkındalar. Çalışmalar keyifli geçiyor. Güzel bir çalışma ortamımız var. Taraftarlarımızla kavuşacağımız günü bekliyoruz. Çalışmalarımız sakatlıksız bir şekilde devam ediyor. Lige bomba gibi hazırlanıyoruz.”