Yeni MİY Bursa maçına çıkacak <br>“Hedefimiz 3 puan” | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY Bursa maçına çıkacak
“Hedefimiz 3 puan”

Yeni MİY Bursa maçına çıkacak <br>“Hedefimiz 3 puan”


HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, hafta sonu deplasmanda oynayacakları sezonun ilk karşılaşması olan Bursa maçını kazanarak lige iyi başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın istifasını açıklamasının ardından Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit, takımın sezonun ilk maçına çıkamayacağını belirtmişti. Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek kırmızı lacivertliler ilk maç hazırlıklarını tesislerinde yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Bursa maçına çıkacaklarını söyledi. Hazırlıkları sıkı bir şekilde sürdürdüklerini anlatan Kızıltan “Bazı bölgelerimizde eksiklikler olabilir ama maça çıkacağız. Ttransfer yasakları olduğu için Bursa’da ellerinde kalan genç oyuncu ağırlıklı kadro ile maça çıkacak. Maç zemindeki sorun nedeniyle geçen sene Bursa Yıldırımspor’un maç yaptığı statta, Bursaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak” dedi.

İlk maçı alıp iyi bir başlangıç yapmak istediklerini anlatan Kızıltan, “Hedefimiz lige 3 puanla başlamak. Ne kadar kadromuzda eksikler olsa da kazanmak için gideceğiz. Oyuncularımızla kazanmak için elimizden gelenin fazlasını yapıp lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MOTİVASYONUMUZU OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Kulüplerinin içinde bulunduğu durum nedeniyle üzüntü duyduklarını vurgulayan Kızıltan şöyle devam etti: “Belirsizlik olması futbolcularımızın motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Onları hazırlamakta daha da zorlanıyoruz. Biz her şeye rağmen antrenmanlarımızı, çalışmalarımızı elimizdeki kadro ile en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Ben oyuncularımız bu ortamda, kafalarında çok soru işaretleri olmasına rağmen antrenmanlarda, çalışmalarda yüzde yüz istekli arzulu olduklarını gördük. Buda bizi hem bu hafta hem de ileriye dönük umutlandırıyor. İnşaallah kadromuza yapılacak takviyelerle iyi takım olacağımıza inanıyorum. Belirsizliğin bir an önce bitmesine istiyorum. Benimle birlikte bütün MİY severler belirsizliğin bitmesini takımın sahiplenilmesini istiyor.”