Aydıncık’ın altyapı çilesi | Güney Gazetesi Mersin

Aydıncık’ın altyapı çilesi

Aydıncık’ın altyapı sorunlarının çözüme kavuşması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’a çağrıda bulunan yurttaşlar, “Ülkemizin birçok köyünde yaylasında dahi kanalizasyon sistemi varken Aydıncık’ta niye yok?” diye sordu.

Aydıncık’ın altyapı çilesi


ELVAN KONUK / İLKAY ADALIOĞLU

 

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (AGİK-DER), ilçenin altyapı sorunlarına dikkat çekti.  AGİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, “Bir kentin en temel ve insani gereksinimlerinden en önemlisi takdir edersiniz ki çalışan bir kanalizasyon altyapısının olmasıdır. Bu altyapının halk sağlığı ve güvenliğini, çevrenin korunmasını, içme suyu kaynaklarının suyla taşınan kirliliklerden korunmasını sağlayan bir arıtma sistemine de sahip olması kaçınılmazdır. Ancak, bu çağda Aydıncık İlçemizde halen fosseptik çukurları yoluyla ihtiyacın karşılanmaya çalışılması, hiçbir hemşerimizin kabul edebileceği bir durum değildir” dedi.

Konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılana dek konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Şimşek, Gerçekten merak ediyoruz, Ülkemizin birçok köyünde yaylasında dahi kanalizasyon sistemi varken Aydıncık'ta niye yok? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’dan bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİK OLUN, AYDINCIK’A EL ATIN”

 

Halk Ozanı olarak tanınan Nevzat Dağlı ise Aydıncıklarının çağrısını şiire döktü. ‘Sayın Vahap Seçer ve Ferat Aktan’a açık mektup’ başlığıyla kaleme aldığı şiirinde Dağlı, şu ifadeleri kullandı:

 

Sayın Vahap Seçer ve Ferat Aktan,

Birlik olun, Aydıncık’a el atın.

Kanalizasyonu olmalı çoktan,

Çare bulun, Aydıncık’a el atın.

 

İçme sularının borusu eski,

Patlıyor bir yerden olunca baskı.

Bir plan, proje yapmalı MESKİ,

Önlem alın, Aydıncık’a el atın.

 

Köy değil Aydıncık, şirin bir şehir,

Ayrılsın güzelce evlerle ahır.

Atık sularından çekmesin kahır.

Hali bilin, Aydıncık’a el atın.

 

Karamanlı Nevzat sizi seviyor,

Yaptığınız iyi işi övüyor.

Demesin kimseler baştan savıyor,

Haydi gelin, Aydıncık’a el atın.