Silifkeli oyuncular zehirlendi, hazırlık maçı iptal oldu | Güney Gazetesi Mersin

Silifkeli oyuncular zehirlendi, hazırlık maçı iptal oldu

Silifke Belediyespor oyuncularının zehirlendiği gerekçesi ile Tarsus İdman Yurdu ile oynanacak hazırlık maçına çıkamayacaklarını açıklarken, TİY Başkanı Cem Kavalcı, yaptıkları araştırmada böyle bir şey olmadığını kendilerine komplo kurulduğunu öne sürdü.

Silifkeli oyuncular zehirlendi, hazırlık maçı iptal oldu


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig ekibi Tarsus İdman Yurdu ile Silifke Belediyespor Tarsus’ta 27 Ağustos'ta (bugün) yapacakları hazırlık maçı ile sezon açılışını gerçekleştirecekti. Ancak Silifke Belediyespor Ünal Ünüvar Tesislerinde kalan 20 oyuncusunun akşam yemeğinden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetinde bulunması nedeniyle tesislerde serum takıldığını bu nedenle hazırlık maçına çıkamayacaklarını belirtti.

 

KAVALCI’DAN KOMPLO İDDİASI

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, “Güzel bir hazırlık yapmıştık. Haftalardır buna çalışıyorduk.  Güzel bir açılış yapacaktık. Şehrin önde gelenlerine davetiyeler gönderdik. Sahamızı, oyuncularımızı hazırladık. Silifke Belediyespor ile açılış maçı yapacaktık. Silifke Belediyespor sabah saatlerinde 20 tane oyuncusunun zehirlendiğini bildirdi. Yaptığımız araştırmalarda böyle bir şeyin olmadığını gördük. Burada TİY camiasına bir komplo var. Sabote var. Bizi itibarsızlaştırmaya çalışan bir güç var. Biz bu engelleri aşacağız. Daha güçlü kalkacağız. Silifke Belediyespor zehirlendiği iddia edilen 20 oyuncusunun raporlarını çıkarıp kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Çıkarmazsa bu sabotenin baş mimarlarından biride Silifke Belediyespor’dur” ifadelerini kullandı.

 

TOZLU: OYUNCULARIMIZ ZEHİRLENDİ

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu ise “Ben akşam antrenmanından sonra Mersin’e geldim. Tarsus’a maç için geçerken beni buradan alacaklardı. Silifke Belediyespor’un tesislerinde kalan oyuncular akşam yemeğinden sonra ishal ve mide ağrısı şikayetini iletmişler.  Tesislere gelen sağlık ekibi oyunculara serum takmış ve ilaç vermişler” dedi.

Sorunun akşam yenilen et yemeğinden mi yoksa sudan mı kaynaklandı bilmediğini ifade eden Tozlu, “Genç takımda olan ve evlerinde kalan oyuncularda bir sorun yok” ifadelerini kullandı. Oyuncuların hastaneye götürülüp götürülmediği yönündeki soruya Tozlu, “Sayı fazla olduğu için hastaneye götürmemişler. Sağlık kabininden görevli getirip serum takmışlar” diye konuştu.

TİY Başkanı Kavalcı’nın kendilerine komplo kurulduğu iddiasına ilişkin ise “Niye komplo olsun. Hazırlık maçına çıkıp oynayacaktık. Fotoğrafları TİY hocasına da attık” diye konuştu.