Kavalcı: “AKP’liler TİY’in önüne engel oluyor” | Güney Gazetesi Mersin

Kavalcı: “AKP’liler TİY’in önüne engel oluyor”

Kavalcı: “AKP’liler TİY’in önüne engel oluyor”


 

HASAN KÜÇÜK

 

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, Havaalanı inşaatını yapan ve Adana Demirspor’a sponsor olan iş insanı Süleyman Kozuva’ya bir senedir ulaşamadıklarını ifade ederek “AKP Milletvekilleri ve ilçe başkanı önümüze engel oluyor, Süleyman Kozuva’yı buraya getirttirmiyorlar” dedi.

Kavalcı, iş insanı Erdal Acer’in TİY yöneticileri, futbolcular ve basın mensuplarına yönelik verdiği kahvaltıda yaptığı açıklamada, 100 yıllık bir kulübün yaşaması için mücadele ettiklerini söyledi.

Ekim ayına doğru takımın borçlarını bitirmeyi planladıklarını ifade eden Kavalcı, “Tüm iş adamları Erdal Acer gibi yardımcı olursa bu borç biter” dedi.

Teknik Direktör İbrahim İnan’ın bu zor süreçte hiçbir maddi talepte bulunmadan, bu işin altından kalkacağını söyleyerek görev aldığını ifade eden Kavalcı, zorlu süreci hep birlikte atlatacaklarını kaydetti.

Tesislerdeki masrafları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kendilerinin üstlendiğini anlatan Kavalcı, “Ayrıca Belediye Başkanımız da yardımcı oluyor. Maaşlarını veriyor. Maçlarımız için saha tadilatlarını yaptırıyor. Biz bu desteklerle birlikte kombine biletlerini satarak gelir elde etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında, hiç kimseden herhangi bir maddi destek almadık” diye konuştu.

Adana Demirspor’a sponsor olan Tarsuslu iş insanından randevu talep ettiklerini anlatan Kavalcı, “Randevumuza olumlu cevap vermezse ismini açıklayacağım. Bu memleketin en büyük kaymağını yiyen onlar. Adana Demirspor’a sponsor oluyorlar” dedi.

 

 

“TARSUS’UN EKMEĞİNİ YİYORSANIZ TİY’E SAHİP ÇIKACAKSINIZ”

Çukurova Bölgesel Havaalanını yapan Süleyman Kozuva’ya biz 1 senedir ulaşamadıklarını vurgulayan Kavalcı, “O da Adana Demirspor’a sponsor oluyor. Ama buradaki AKP Milletvekili ve AKP ilçe başkanı bizim önümüze engel oluyor. Süleyman Kuzovayı buraya getirttirmiyorlar. Siz Tarsus sevdalısı mısınız? yoksa TİY’e ihanet mi ediyorsunuz? Buradan Tarsus AKP Milletvekillerine ve Tarsus AKP ilçe Başkanına sesleniyorum. Tarsus bizim takımımız. Süleyman Kuzova’yı Adana Demirspor’a götürüyorsunuz. Buranın ekmeğini yiyenleri sponsor yapıyorsunuz. Ama TİY olunca duyarsız kalıyorsunuz. Tarsus’un ekmeğini yiyorsanız TİY’e sahip çıkacaksınız” ifadelerini kullandı.

AKP eski Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ın TİY’e sponsor olacak olan Teknopanel firmasını arayarak engel olduğunu öne süren Kavalcı, “Tarsus’un sokaklarını bilmez Ali Cumhur Taşkın arayıp bize destek oldurmadı. Biz iş insanlarının kapısını tek tek geziyoruz” dedi.  

Teknik Direktör İbrahim İnan ise “Biz irademize güveniyoruz, kendimize inanıyoruz. Bizim tek beklentimiz şu: medya, seyirci ve işadamları ile sivil toplum kuruluşları, maddi ve manevi olarak yanımızda olmalarıdır. Böyle olursa eminim ki çok güzel şeylere imza atacağız” diye konuştu.

Tarsus'ta alt yapıdan üst yapıya oyuncu çıkarmak konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle dışa bağımlı kalındığını anlatan İnan “Kamp sürecinde genç oyuncularımızın tamamını bünyemize kattık ve yetiştirdik. Geleceğimiz onlara emanet” ifadelerini kullandı.