İlk maç berabere: 1-1 | Güney Gazetesi Mersin

İlk maç berabere: 1-1

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Yeni MİY, ilk maçında deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

İlk maç berabere: 1-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu sezonun ilk karşılaşmasında Bursaspor’a konuk oldu.

Minareli Çavuş Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşma Bursaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynandı. Yalçın Taşkınfurat, Efe Kurtuluş ve Mücahid Adem Çelebi hakem üçlüsü yönettiği karşılaşmaya Bursaspor transfer yasağı nedeniyle alt yapıdaki genç oyuncularıyla çıktı.  

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki ekipte rakip yarı alanında pozisyon üretmekte zorlandı.  

Bursaspor’un 8. dakikada sağ kanattan gelişen atağında arka direkte topa yükselen Çağatay’ın kafa vuruşunda Sertaç köşeyi iyi kapatıp topu kornere çeldi.

 

 

İLK YARI ETKİLİ OLAN BURSASPOR OLDU

28. dakikada MİY’li oyuncu Onur Erdem Beytaş’ın kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen top daha sonra doğrudan auta çıktı. 33. Dakikada vites arttıran Bursa, Mersin ceza sahasında etkili olmaya çalışırken kırmızı lacivertliler 34. dakikada Chris’in kullandığı korner atışından sonuç alamadı.  

36. dakikada orta alanda baskı yapıp topu kapan Çağatay hızla Mersin ceza sahasına girdi. Çağatay, kaleci Sertaç ile karşı karşıya kalarak güzel bir plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0.

39. dakikada MİY’in yakaladığı en etkili pozisyonda Murat Dinç’in vuruşunda top auta çıktı.

40. dakikada gelişen Bursaspor atağında aradan sıyrılan Berat Altındiş etkili bir vuruş yaptı. Kaleci Sartaç güzel bir kurtarışla gole izin vermedi.  Karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

ÜST ÜSTE ATAKLAR GALİBİYETİ GETİRMEDİ

Mersin ekibinde ikinci yarıda Ferhan’ın yerine Baran, Murat Dinç’in yerine ise Enes oyuna girdi. Yeni MİY ikinci yarıya ataklarla başladı. 48. dakikada sağ kanattan gelişen MİY atağında Onur Erdem Beytaş’ın kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

51. dakikada Muhammet Sait Özvardar’ın vuruşunda top yine az farkla dışarı çıktı.

56. dakikada Bursaspor Mersin ceza sahasında yakaladığı mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. 58 dakikada gelişen Mersin atağında Onur Erdem Beytaş’ın ortasında güzel bir vuruşla Baran Sarka MİY’e beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.

 

KALECİ SERTAÇ YILDIZLAŞTI

Bursa ekibi kalesinde gördüğü gol sonrası toparlandı. 60 ve 62. dakikalarda kaleci Sertaç ile karşı karşıya kalan Bursasporlu Çağatay kaleci Sertaç’ı geçemedi.

78. dakikada gelişen MİY atağında rakip ceza sahası içinde Baran’ın pasında Enes’in vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Bu dakikadan sonra her iki ekipte etkili olamayınca karşılaşma 1-1 eşit sonuçlandı.