50 bin öğrenciye okul aranıyor! | Güney Gazetesi Mersin

50 bin öğrenciye okul aranıyor!

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar başka okullara taşınacak ancak birçok okulda öğrencilerin nereye gönderileceği konusu hâlâ belirsiz. Okullar kayıt alıyor ama velilere “Çocuğunuzun gideceği okulun yeri belli oldu” diyemiyor.

50 bin öğrenciye okul aranıyor!


ABİDİN YAĞMUR

 

6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’de valiliğin girişimleriyle 588 okulda analiz çalışması, deprem testi, performans çalışması yapıldı. Toplam 1829 derslikten oluşan 88 okul hakkında boşaltma kararı verildi. 63 okulun ise yıkılmasına karar verildi. Bu kararlar toplamda 50 bin öğrenciyi etkiledi. Boşaltma ve yıkım kararı verilen okulların öğrencileri geçtiğimiz eğitim yılının son aylarını başka okullarda geçirdi.

 

OKULLAR SINIFLARA GÖRE BÖLÜNÜP TAŞINACAK

 

Eğitim yılının başlamasına 2 hafta kala birçok okulda belirsizliğin sürdüğü iddia ediliyor. Bazı okullarda idarelerin, öğrencinin ikametgahına göre kayıt aldığı ancak öğrencilerin hangi okul binasında eğitim alacağına dair velilere net bir bilgi veremediği de iddialar arasında. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünün, 50 bin civarında öğrenciye okul binası ve derslik ayarlayabilmek için bazı okulları sınıflara göre bölebileceği bildirildi. 

 

Çankaya Ortaokulu yıllar sonra yine mobil olacak!

 

Çankaya Ortaokulu, 1924 yılında Silifke Caddesi üzerinde tek katlı taş binada Kurtuluş İlkokulu adı ile öğretime başladı. 1947 yılında Çankaya İlkokulu adını alan okul Güvenevler Mahallesindeki şimdiki binasına 1995-1996 öğretim yılı başında taşındı. Bu taşınma nedeniyle okula Mobil Çankaya İlkokulu adı verildi. Şimdilerde Çankaya Şehit Mert Kaya Ortaokulu adıyla hizmet veren okulun binası için de yıkım kararı çıktı. 29 derslikli, 1310 öğrenci mevcutlu okula geçici olarak bina aranıyor. Okulun öğrencilerinin bu eğitim yılında Sabancı Lisesi ile Hacı Zarife Aygar Lisesinde eğitim alması muhtemel.