“Halkın gündemi geçim” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkın gündemi geçim”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dünya değişiyor ama CHP’nin faşist kodları asla değişmiyor" sözlerine cevap verdi. İnsanların en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı bir dönemde Erdoğan’ın gündeminin bambaşka olduğunu belirten Başarır, “Bir lider düşünün 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Kuvvetler Ayrılığını yok etmiş, hukukun üstünlüğü diye bir kavram yok, yasama, yürütme, yargı tamamen kendi kontrolünde, Erdoğan aynaya bakmalı” ifadelerini kullandı.  

“Halkın gündemi geçim”


ELVAN KONUK


CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarının ekonomi ve yönetim politikalarını eleştirdi. 

Başarır, “Konut fiyatları arttı, insanlar sokakta, ev sahibi ve kiracı yargıya bile gitmeden birbiri üzerinden hak arama arayışında. Evler basılıyor, çocuklar ağlıyor, kadınlar ağlıyor. Kiracılar kapıya dayanıyor. Eve dünyanın kira artışında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, birinci sırada. İnsanlar akaryakıt alamıyor, otobüse binemiyor, ulaşımını sağlayamıyor. Ülkemizin bu kadar mühim meseleleri varken bu ülkenin cumhurbaşkanı çıkmış partisinin kuruluş yıldönümünde partimize laf ediyor. Partimizin faşist kodlarından bahsediyor. Ben kendisine son söyleyeceğim sözü ilk söyleyerek cevap vermek istiyorum. Eğer bir faşist görmek istiyorsan sayın Erdoğan, aynaya bakacaksın” dedi.

 

“MEMURDAN ÇOK SARAYIN AĞZINA BAKIYORLAR”

 

Erdoğan’ın yönetim anlayışını Adolf Hitler’e benzeten Başarır, CHP’yi eleştirmek yerine AKP’nin kendi özeleştirisini yapması gerektiği üzerinde durdu. 

Memur maaş zamları ile ilgili konuşan Başarır, “Akıl, fikir, bilimden uzak bir yönetim gerçekten çok yüksek bir enflasyon noktasına getirdi ülkemizi. Bir gün bile fark ediyor, ekmekte, peynirde, zeytinde, akaryakıtta her şeyde.  TÜİK denilen bir olgu vermiş olduğu sahte verilerle zaten memuru, emekliyi, işçiyi mağdur edebildiği kadar etti. Şimdi kamu çalışanlarının maaşları, enflasyonun altında ezilecek mi ezilmeyecek mi bunları konuşuyorlar. Bir şey söylemek isterim arkadaşlar önerilen rakam 6 ay için yüzde 15 ikinci 6 ay için yüzde 10. TÜİK’in bile verdiği merkez bankasının verdiği rakamlarda enflasyon yüzde 60’ın üzerinde görülüyor. Biz neyi konuşuyoruz. Hakem heyetiyle birlikte masaya oturuyorlar, bu hakem heyeti bugün toplanacaklar. Ben bir karar beklemiyorum. TÜİK de Hakem kurulu da yanaş sendikalar da memurdan çok sarayın ağzına bakıyor. Eğer bir parça utanmanız, sıkılmanız varsa yüzde 100’ün çok üzerinde olan enflasyonu bir kenara bırakıyorum, merkez bankasının rakamlarına bakın ve yüzde 25’i ona göre teklif edin” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“CHP’Yİ ELEŞTİRİRKEN CUMHURBAŞKANI, MAAŞ ARTIŞLARINDA MUHALEFET LİDERİ GİBİ DAVRANIYOR”

 

Başarır, Erdoğan’ın emekli aylıklarıyla ilgili “Olacak şey değil, bir düzeltme yapmalı” sözüne ise şu şekilde cevap verdi:

“Herhalde bunu bana söylüyor ya da Kemal beye söylüyor ya da size söylüyor. Kime söylüyor? Bu ülkeyi kim yönetiyor?  Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi sen yönetiyorsun, emeklilerin durumuna üzülüyormuş. Aynı şeyi Binalı Yıldırım söylüyor. 7 bin 500 lira emekli maaşından bahsediyoruz, bugün bir oda kirasının 10 bin lira olduğu ülkemizde. Neyi bekliyorsunuz? Gelin yapın yarın yapın. Niye Ekim’i bekliyorsunuz? Emekli bu parayla bir hafta geçinemiyor. Emekli sokakta ve bundan rahatsız olan bir cumhurbaşkanı var. CHP’yi eleştirirken Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlıyor, memur ve emekli maaşı zammı olduğunda muhalefet lideri gibi davranıyor. İşte Recep Tayyip Erdoğan demek budur zaten. Sorumluluk sende senin uyguladığın faiz politikaları, damadınla başlayıp senle biten Nebati’yle devam eden senle biten facia ekonomi programları ülkeyi bu hale getirdi. Kur korumalı mevduat denen rezalet, garantili kamu projeleri insanları yek ekmeğe muhtaç etti, şimdi emeklinin durumuna üzülüyormuş. Üzülecek ve acınacak biri varsa sensin. Yarından tez yok getirin, meclis hemen toplanabilir emeklinin durumunu düzeltin.”