MBB yurtları üniversiteli gençleri bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

MBB yurtları üniversiteli gençleri bekliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yükseköğrenim Yurtları için ön kayıtlar başladı. Mersin merkezde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar 28 Ağustos’ta başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan ön kayıt başvuruları mersin.bel.tr adresinde yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapılabilecek. Başvuru sonucunda yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler aranarak bilgi verilecek.

MBB yurtları üniversiteli gençleri bekliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Mersin merkezde hizmet veren Erkek Öğrenci Yurdu ile Gülnar’da bulunan Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar başladı. 28 Ağustos’ta başlayan ön kayıtlar için son başvuru tarihi 8 Eylül.

 

Kimler başvurabilir?

 

Öğrenciler, başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mersin.bel.tr sayfasında yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapabilecek.

 

Yurtlara; T.C. vatandaşı olanlar, öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumu Mersin il sınırları içinde olanlar, devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olanlar, taksirli suçlar hariç yüz kızartıcı suç işlediğine dair adli sicil/arşiv kaydı bulunmayanlar, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh sağlığı sorunu ve/veya bulaşıcı hastalığı olmayanlar ve daha önce kaldığı yurtlarda disiplin suçu işlememiş olanlar başvurabiliyor.

 

Ön kayıt için istenen belgeler; YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi, Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi (Maaş Bordrosu, E-Devlet Barkodlu Son 6 Aya Ait Hizmet Dökümü, Vergi Levhası vb.) Adli Sicil Kaydı, Engelli Bulunanlar için Engelli Raporu (Engelli Olduğunu Beyan Eden Öğrenciler için Tam Teşekküllü Hastaneden Alınan Engelli Raporu), Şehit ve Gazi Yakınları için Şehadet veya Gazi Belgesi.

 

Merkezde bulunan Erkek Öğrenci Yurdu, 120 kişilik kapasiteye sahip ve odalar 4’er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, aylık 1440 liraya öğrencilere hizmet verecek. (Haber Merkezi)