ÇBK, Emlak Konut’a fark attı: 75-54 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, Emlak Konut’a fark attı: 75-54

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi hazırlık maçında Emlak Konut’u 21 sayı farkla mağlup etti.

ÇBK, Emlak Konut’a fark attı: 75-54


HASAN KÜÇÜK

Cuma günü oynanan hazırlık maçında Melikgazi Kayseri Basketbol’u 5 sayı farklı mağlup eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi bu defa Emlak Konut ile karşı karşıya karşıya geldi. Sezon hazırlıkları kapsamında Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Mersin ekibi ilk 5 dakikada rakibini sayı yağmuruna tutarak 17-5 öne geçti. İlk periyodun ikinci bölümünde etkisini sürdürerek fark atan ÇBK rakibine sadece 2 sayı vererek ilk çeyreği 24 sayı farkla 31-7 önde bitirdi.

Maçın İkinci çeyreğinde de kontrolünü sürdüren turuncu lacivertliler 19 sayı bulurken rakip Emlak Konut ise 10 sayı kaydetti. Emlak Konut’un beraberliği yakalama çabası sonuç vermeyince ÇBK, devreye 15 sayı farkla 41-26 önde girdi.

 

 

ÇBK SON ÇEYREKTE FARKI 28 SAYIYA KADAR ÇIKARDI

ÇBK, üçüncü çeyrekte oyundaki kontrolünü sürdürerek 20 sayı buldu. Emlak Konut ise bu çeyrekte bulduğu 13 oldu. Mersin ekibi üçüncü çeyreği 22 sayı farkla 61-39 önde tamamladı.

ÇBK son çeyrekte de etkili oyununu sürdürdü. Turuncu lacivertli ekibimiz son çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde farkı 28 sayıya çıkararak durumu 72-44 yaptı. ÇBK ikinci bölümün kalan kısmında ise 3 sayı bulabilirken Emlak Konuk ise 10 sayı bularak farkı azalttı. ÇBK, karşılaşmayı 21 sayı farkla 75-54 kazandı.

 

MAÇIN YILDIZI VIRAG KISS OLDU

Virag Kiss 27 sayı ile maçın yıldızı olurken Melissa Brcaninomc 14, Alina Iagupova ise 3 sayı ile çift haneli rakama ulaştı. Meltem Avcı’nın 8, Laura Cornelius’un 6 sayı kaydettiği maçta Agnes Studer ve Derin Yaya 3’er, Asya Ülker ise 1 sayı ile takımına katkı sundu.