Hem el yapımı hem organik | Güney Gazetesi Mersin

Hem el yapımı hem organik

Çiğköfte ustası Mehmet İz, 25 yıllık deneyimini Mersin’e taşıdı. 3 yıldır Pozcu’da hizmet veren Marka Çiğköfte organik ve el yapımı olmasıyla en çok tercih edilen lezzetlerin başında geliyor.

Hem el yapımı hem organik


ELVAN KONUK

 

Malatya’da 11 yaşındayken çiğköftecide çalışmaya başlayan 42 yaşındaki Mehmet İz, 3 yıl önce Mersin’de dükkan açmaya karar vermiş.  Mersin’de el yapımı çiğköftede eksiklik olduğunu söyleyen Mehmet Usta, bu eksiği kapatmayı amaçlamış. Mehmet Usta, Bahçelievler Mahallesi 1808 sokakta açtığı Marka Çiğköfte’yi Eşi Zübeyde Hanım ve çocuklarıyla beraber işletiyor. Çocuklarına mesleğin inceliklerini öğreten Mehmet İz bu lezzet geleneğinin devam etmesini istiyor.

 

 

Sabah saat 8.00’de işyerini açan Mehmet Usta, günlük taze yoğurduğu için çiğköftenin satışa hazır olmasının saat 11.00’ı bulduğunu söyledi. Haftanın her günü açık olduklarını belirten Mehmet Usta, “Saat 11.00’dan gece 13.30’a kadar satışlarımız devam ediyor.  Çiğköftemizi en kaliteli ürünlerden hazırlıyoruz, tamamen doğal ve el yapımı. Hiçbir katkı maddesi koruyucu kullanmıyoruz. Çiğköftemizde et kullanmıyoruz. Sıkım çiğköfte ve yapımı bize ait olan suşi çiğköftemiz var. Suşi çiğköftemizin içeriği bol, içerisinde kırmızı közlenmiş biber ve dışında da özel sosu var. Çiğköftenin yanında yayık ayranımız olsun tamamen doğal. Yoğurdu kendimiz yapıyoruz. Çiğköftenin olmazsa olmazı ayrandır. Çiğköftemizden ne kadar yerseniz yiyin hiçbir rahatsızlık vermez” dedi.

 

 

“KALİTELİ MALZEMEDEN KALİTELİ ÜRÜN ÇIKAR””

 

Çiğköfte hazırlarken kalite ve hijyene önem verdiklerini vurgulayan Mehmet Usta, “Her şeyin başı insanlara kaliteli ürünlerden sunmak. Kalitesiz hiçbir ürün kullanmıyoruz. Bu halka gibi birbirini tamamlıyor. Kaliteli malzemeden kaliteli ürün çıkar. En iyi bulguru, en iyi isot, en iyi yağ. Çizgimizi bozmuyoruz. Maliyeti ne olursa olsun aynı ürünleri alırız” ifadelerini kullandı.

Dükkanı çiğköfte kültürüne göre dizayn ettiklerini söyleyen Mehmet Usta, eşi ve çocuklarıyla birlikte dükkanı işlettiklerini dile getirdi. Başarılı olmada aile desteğinin çok önemli olduğundan söz eden Mehmet Usta, “Kendimizi sürekli geliştiriyoruz, dükkanımızı daha iyi nasıl güzelleştirebiliriz, insanlara nasıl daha iyi bir hizmet sunabiliriz? Bunları düşünüyoruz, bizim için en önemli şey misafirlerimizin memnun olması. Mersin halkının bize büyük bir teveccühü var. İnanın Silifke’de, Erdemli ’den misafirlerimiz geliyor” diye konuştu.

 

FİYAT LİSTESİ

Dürüm                                 130 gram            40 TL

Jumbo dürüm                   160 gram            60 TL

Kral Jumbo dürüm           200 gram            55 TL

Doritoslu dürüm              130 gram            45 TL

Jumbo doritoslu dürüm  160 gram           55 TL

Porsiyon                              250 gram            60 TL

Porsiyon                              350 gram            80 TL

Kg çiğköfte                          500 gram            100 TL

Kg çiğköfte                          750 gram            150 TL

Kg çiğköfte                          1000 gram          200 TL

Marka sarma suşi                                            90 TL

Marka cevizli katmer çiğköfte                     100 TL

 

 

 

 


  Hem el yapımı hem organik