“Bunun adı zam değil, sadakadır” | Güney Gazetesi Mersin

“Bunun adı zam değil, sadakadır”

Memur ve memur emeklisine yapılacak olan zam oranına CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, tepki gösterdi. Kış, “Bu ülkede yoksulluk sınırı 40 bin TL’ye dayanmışken, enflasyon yüzde 70’lere çıkmışken yaptığınıza zam denemez bunun adı sadakadır” dedi.

“Bunun adı zam değil, sadakadır”


 

ELVAN KONUK

Memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı, Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon tahminin gerisinde kaldı. Hakem Kurulu kamu memur ve emeklilerine 2024 yılı için ilk 6 ay yüzde 15, ikinci 6 ay yüzde 10 toplam 25 zam önerdi.

Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Hani memuru enflasyona ezdirmeyecektiniz. Memur ve memur emeklisinin taleplerini görmezden gelenler, onları açlığa, sefalete ve perişanlığa mahkum ettiler. 11 üyenin 7'sini Cumhurbaşkanı'nın atadığı "Taraflı" Hakemler Kurulu, hükümetin 2024 için yüzde 15 + yüzde 10, 2025 için yüzde 6 + yüzde 5 zam teklifini aynen kabul etti. Bu ülkede yoksulluk sınırı 40 bin TL'ye dayanmışken, enflasyon yüzde 70'lere çıkmışken yaptığınıza zam denemez bunun adı sadakadır” dedi.