Sporcu gençler Zafer Bayramını kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Sporcu gençler Zafer Bayramını kutladı

Sporcu gençler Zafer Bayramını kutladı


30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu kutlandığı yerlerden birisi de Mersin Yenişehir başarı Spor kulübü oldu. Farklı yaş gruplardan yüzlerce sporcu antrenmanlarını yaptıkları sahada bir araya gelerek Ata'sına saygısını sundu.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sporcular, Kurtuluş Savaşını Zaferle sonlandırarak bizlere Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını, okudukları şiirlerle sundu. Sporcu ailelerinin yanı sıra Mersin TÜFAD Başkanı Mesut Bilir, TÜFAD Başkan yardımcıları Abdullah Karaer ve Ayhan Gök, Ormanspor yöneticisi Necmi Pozcu'nun da katıldığı kutlamalarda Kulüp Başkanı Nurten Koçak üzerinde Türk Bayrağı olan zafer pastasını sporcu aileleri ile birlikte kesti. Törende konuşan Başarı Spor Kulübünün kurucusu Bülent Ecevit Koçak, Atatürk'ün halkına verdiği armağanın her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, "Bize çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni veren Ata'mıza ve bu uğurda can veren tüm şehitlerimize ne yaparsak yapalım karşılığını veremeyiz. Biz Atatürk gençleri olarak, yapacağımız en iyi görev daha çok çalışarak ülkemizi mutlu bir geleceğe hazırlamak olmalıdır. Bizler Türk sporcuları olarak bu yılda yürümeye ant içiyoruz" dedi.

 

Törenin ardından genç sporcular bir gösteri maçı yaparak konuklara ve ailelerine yeteneklerini sergiledi. (Haber Merkezi)