Tarsuslu periler hazır gibi: 68-62 | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler hazır gibi: 68-62

Tarsuslu periler hazır gibi: 68-62


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin çiçeği burnunda ekibi İlkem Yapı Tarsusspor hazırlık karşılaşmasında Emlak Konut’u 6 sayı farkla 68-62 mağlup etti. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan İlkem Yapı Tarsusspor yakaladığı seri ile 7 sayı öne geçti. Daha sonra farkı çift haneye taşıyan Tarsuslu periler ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de kontrolü elinde bulunduran Tarsus ekibi rakibinin farkı azaltma çabasına engel olamasa da devreye 7 sayı farkla 40-33 önde girdi.

 

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE GERİ DÜŞTÜ

Tarsuslu periler üçüncü çeyrekte oyunda kontrolü rakibine kaptırdı. Tarsus bu çeyrekte 6 sayı üretebilirken rakibi ise 17 sayı kaydetti. Beraberlin ardından çeyreğin bitmesine 4 dakika 20 saniye kala 42-45 öne geçen Emlak Konut kontrolü bırakmayarak 3. Çeyreği 4 sayı farkla 46-50 önde bitirdi. Tarsuslu periler son çeyrekte kontrolü yeniden ele aldı ve 7 sayılık seri ile öne geçerek durumu 53-50 yaptı. Rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Tarsuslu periler karşılaşmayı 6 sayı farkla 68-62 kazandı.    

MAÇIN YILDIZI NINA BOGİCEVIC

Karşılaşmada Nina Bogicevic 16 sayı ile maçın yıldızı olurken, Büşra Akgün 15, Işılay Eğin 14, Reed 12 sayı ile çift haneli rakama ulaşan isimler oldu.

 

 

TARSUSLU PERİLER İLE ÇBK BUGÜN KARŞI KARŞIYA GELECEK

KBSL’de mücadele eden Mresin’in iki takımı Çukurova Basketbol Spor Kulübü (ÇBK) ile İlkem Yapı Tarsus Cuma günü saat 16.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.