Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Örgütü 6. Olağan kongresi yapıldı. 8-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen delege seçimlerinde rakibine rekor fark atarak ‘Beyaz Liste’ ile seçim yarışına giren Ulaş Yılmaz, Mezitli İlçe Başkanı oldu.

Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı


Seçimler öncesi bir konuşma yapan Ulaş Yılmaz, “Biliyorum neşemiz yok, keyfimiz yok değerli dostlar. Son seçimleri de kaybettik. Uzunca bir yıldır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 22 yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi koruyamayan, kadın cinayetlerini önleyemeyen, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde bir kez daha yenilgiye uğratacağız. İşte tam da bu noktada bizler Mezitli'de, ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek, kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin kılmak için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile, ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz Gençliğe Hitabesi ve Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz” dedi.

 

“MERSİN’DE TÜM BELEDİYELERİ ALACAĞIZ”

 

CHP Mezitli İlçe Başkanlığına neden aday olduğunu maddeler halinde sıralayan Yılmaz, “Biz böylesine önemli bir göreve neden adayız? Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Partimizi önce Mezitli'de sonra Türkiye’de iktidar yapmak için adayız. Parti içi çok sesliliği parti dışı tek sesliliğe dönüştürmek, söylem birliği sağlamak için adayız. Geleceğin umudu Sivil Toplum Örgütleri, Demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri ile kurumsal ilişki kurmak için adayız. Değerli üyeler ve sevgili dostlar; saymış olduğum ve daha da sayabileceğim bu maddeler, örgütlü yapılarda ‘Ben değil bize’ inandığım için bu ilkelerimiz birlikte yola çıktığım arkadaşlarımın anayasasıdır, olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Günümüz deyimle kırmızıçizgimizdir! Bugün bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak zorundayız.  Bu iktidar geldiği gibi gidecek, Mersin'de yerel seçimlerde tek bir belediye başkanlığı aldırmayacağız! Bu iktidarı göndereceğiz; çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanıyorum, sizlere güveniyorum. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Yarınlarda iktidar olacağız, daha da önemlisi 2024 yerel seçimlerde Mersin' de ve tüm Türkiye'de iktidar olacağımızı görüyorum. Sizlere inanıyorum” ifadelerini kullandı.