Başkana satış yetkisi verilmedi | Güney Gazetesi Mersin

Başkana satış yetkisi verilmedi

Tarsus Belediyesi meclisinde Hürriyet Mahallesi’nde 286 adet taşınmazın satışı için encümene yetki verilmesi meclis üyelerince tekrar reddedildi.

Başkana satış yetkisi verilmedi


 

ELVAN KONUK


Tarsus Belediyesi meclisinde bütçe denkliğini sağlamak için Hürriyet Mahallesi’nde 286 taşınmazın satışı için encümene yetki verilmesi maddesi tekrar gündeme getirildi.  Ret veren üyeler kararında ısrar ederken Başkan Haluk Bozdoğan, ret veren meclis üyelerinin gerekçelerini yazılı olarak mahkemeye sunmasını istedi.  Bozdoğan, “Bizler bir bütçe yapıyoruz, Tarsus 400 bin nüfuslu bir yer diyoruz, il olacak diyoruz. Büyük Tarsus hayalini çok ciddi bir şekilde ortaya koyuyoruz. Şurayı yapalım da şuradan sonra burayı yapalım, buradan burayı yapalım. Hayırdır ya? İdarenin bir kararı var, her şey demokratik meclis üyelerinin her biri de demokratik olarak oylarını vermekte serbest. Ama mahkeme kararını da elbette halk için elbette götürürüm, kararı mahkeme verir. Doğru olanı mahkeme verir, yap ya da yapma der” dedi.

Belediye meclis üyelerinin gerekçelerini tam olarak söylemesini isteyen Bozdoğan, “Yarın idare mahkemesine götürdüğümde meclis üyesi arkadaşlarımız bu nedenlerle istemedi diyeyim. Yoksa dejavu gibi tekrar mahkemeyi kazan, tekrar getir meclise, tekrar oylat. Bunlar elbette bizim hoşumuza gitmiyor ama az önce dediğim gibi kırılmadım alıştım ben buna. Ama şu Tarsus halkına yazık, bu kent büyük bir kent önemli bir kent. Gelin bir konuda uzlaşılması gerekiyorsa uzlaşalım. Ne yapılması gerekiyorsa hiçbir şeyden haberiniz yok 3 tane koyun kestik de yetişir mi yetişmez mi? canımız çıkıyor yetiştirmek için. Bunları bilmeden kahve köşelerinde ofislerde sağda solda bu konuşmaları bırakın. Siz meclis üyesisiniz. Emlak İstimlak Müdürü karşınızda, başkan yardımcıları karşınızda. Bilgi mi almak istiyorsunuz buyurun alın. Biz şeffaf bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.