“Satılan yardım malzemelerinden belediyemizin haberi yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Satılan yardım malzemelerinden belediyemizin haberi yok”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus belediyesine teslim edilen insani yardım malzemelerinin internetten satıldığı iddialarına yanıt verdi. Bozdoğan, “Ulaş’taki internete konulan satış yapacağız denilen insani yardım malzemelerinden Tarsus Belediyesi’nin haberi yok. Bu bizim gönderdiğimiz tırlardan değil.  Soruşturma devam ediyor. Aklanan kişilerle yolumuza devam edip, ihmali olan kişilerle yollarımızı ayıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Satılan yardım malzemelerinden belediyemizin haberi yok”


 

ELVAN KONUK


AKP’li Meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, yardım malzemelerinin satılmasıyla ilgili Bozdoğan’a sorular yöneltti. Altınsucu, “Sizin bu yardım malzemelerinden haberiniz var mıydı? Eğer haberiniz varsa bu yardım malzemeleri neden gelir gelmez belediye tarafından resmi olarak kayıt altına alınmadı? Malzemeler neden 3. Kişilerin deposuna teslim edilirken teslim evrağı düzenlenerek teslim edilmedi? Belediyemizin bu kadar değerli personeli varken neden oradaki depoya belediyemizin personelleri yerleştirilmedi? Eğer AFAD’ın yolladığı tırlardan bir belediye başkanı olarak haberiniz yoksa, lütfen o makamı daha fazla meşgul etmeyin ve istifa edin” diye konuştu.

Konuyla ilgili güvenlik güçleri ve valiliğin gerekli soruşturmayı başlattığını dile getiren Bozdoğan, “Tarsus Belediyesiyle hiçbir alakası olmayan, deposunu insani yardım malzemelerine açan bir vatandaşın tutuklanmasıyla devam eden bir süreç. Tarsus Belediyesi kendi deposundaki kotaları aştığından itibaren de bu işte görevli olan arkadaş Ali Haydar Ölmez Bey. İsmi insani yardım olarak geçen yardımlar gündeme geldiğinde belediyemizin bütün birimleri başta muhtarlarımız, hayırsever iş insanlarımız bazı meclis üyelerimiz biz ne yapabiliriz diye kapımızı çaldılar. Ali Haydar Bey ‘ben bu işlerle ilgilenirim depoya koyarım’ dedi. İndirme işlemi yapılırken 6 kişiye insani yardım için gelen malzemelerden siz çok çalıştınız denilerek verilmiş. Bununla ilgili bile soruşturma başlattım” dedi.

Sosyal medyada Tarsus Belediyesini hedef alan paylaşımlar yapıldığını belirten Bozdoğan, “İsmi geçen olayda ihmali olup konunun netleştirilmesi için açılan bu soruşturmanın salabeti için başkan yardımcılığı mertebesinde görev yapan bir arkadaşımızı açığa aldık. Kendi adıma ve kurumum adına gerekeni ışık hızıyla yaptım, aklanacağından da eminim. Çünkü müşteki olarak ifade vermiş. Ulaş’taki internete konulan satış yapacağız denilen insani yardım malzemelerinden Tarsus Belediyesi’nin haberi yok. Bu bizim gönderdiğimiz tırlardan değil. Bizim tırı kiraladığımız kişi belli Hakan Çiftçi. Bu nasıl oldu? Ali bey ‘Başkanım biz bu malzemeleri köylere dağıtmamız gerekirken dağ köylerine yakın olur diye ben oradaki depoyu tuttum’ dedi. Aklanan kişilerle yolumuza devam edip, ihmali olan kişilerle yollarımızı ayıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Neticede bu dava devam ediyor” şeklinde konuştu.