Kızıltan: Taraftarlarımızı mutlu eden bir takım olacağız | Güney Gazetesi Mersin

Kızıltan: Taraftarlarımızı mutlu eden bir takım olacağız

Kızıltan: Taraftarlarımızı mutlu eden bir takım olacağız


HASAN KÜÇÜK

 

Sezonun ilk haftasında deplasmanda Bursaspor ve ikinci haftada ise evinde Bucaspor 1928 ile 1-1 berabere kalan TFF 2. Beyaz Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu hafta sonu oynayacağı Adıyamanspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni Mersin İdman Yurdu tesislerinde devam eden çalışmalarda oyuncular teknik ve taktik çalışmasına ağırlık veriyor.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, MİY online’a yaptığı açıklamada, “Ben Mersin idman Yurdu’nun formasını da giydim. Kaptanlığını da yaptım. Uzun yıllardır da bilirim. Mersin İdman Yurdu’nda şampiyonluk hikayesinin yaşandığı yıllar azdır. Her taraftarın gönlünden geçen desteklediği gönül verdiği takımının şampiyon olmasıdır ama akıl başka bir şey söyler. Ama bilim bunun elindeki verilerle mümkün olacağını söyler” dedi. Son transferlerin ardından kulüp başkanı ile görüştüğünde “Artık play-off yaparız her halde” dediğini belirten Kızıltan, “Play-off yapar mıyız bilmem ama çok iyi sağlam bir takım oluruz dedim. Mersin’i en güzel şekilde temsil edecek sağlam bir takım oluruz. Bu takımın en iyi yerde en iyi şekilde ligi bitirmesi için ekibimle beraber oyuncularımla beraber var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Taraftarlara seslenen Kızıltan şunları söyledi: “Onlar tribünlerden MİY’in başarılı olmasını istiyorlar. Bizde teknik olarak takımı onlara hazırlamaya çalışıyoruz. Belki zaman zaman istenilen sonuçlar olmayabilir ama şunu bilsinler ki bu takım sezon içinde onları çok mutlu eden, onları onurlandıran bir takım olacaktır. Onun sözünü vereyim. Bu potansiyel var. Biraz şanssızlığımız şu an transferlerin yeni gelmiş olması. Tam bir uyumu yakalamakta zorlanırız düşüncesi. Yeni gelen oyuncularımızın hazırlık kampı görmedikleri için atletik olarak fiziksel anlamda yeni bir ortam yeni takım. Uyum döneminde bazı şeyler olabilir. Ama biz uyumu yakaladığmızda birlikteliği yakaladığımızda çok iyi bir takım olacağız.”