Tarsuslu periler Zonguldak’ı geçemedi: 58-61 | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler Zonguldak’ı geçemedi: 58-61

Tarsuslu periler Zonguldak’ı geçemedi: 58-61


HASAN KÜÇÜK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Mersin’i temsil edecek iki takımdan biri olan İlkem Yapı Tarsusspor Kulübü hazırlık maçında Zonguldakspor Basketbol’a 3 sayı farkla 58-61 mağlup oldu.

Daha önce oynadığı hazırlık maçlarında Melikgazi Kayseri Basketbol’u 2 sayı, Emlak Konut’u ise 6 sayı farkla yenen Tarsuslu Periler Çukurova Basketbol Spor Kulübü’ne ise 41 sayı farkla mağlup olmuştu. Tarsuslu periler hazırlık maçlarında 2’de 2 yapmış oldu. Tarsuslu periler 4. hazırlık maçında Zonguldakspor Basket’i Servet Tazegül Spor Salonu’nda ağırladı. Tarsus ekibi karşılaşmada 4 yabancı Zonguldak ekibi ise tek yabancı ile yer aldı.

 

ÖNE GEÇME ÇABASI SONUÇ VERMEDİ

Zonguldak basket karşılaşmaya etkili başlayarak ilk 5 dakikayı 0-8 önde tamamladı. Ev sahibi ekibin beraberlik çabası sonuç vermedi. Zonguldak ilk çeyreği 11-17 önde bitirdi.

Konuk ekip ikinci çeyrekte oyunda etkisini sürdürdü. Zonguldak devreye 28-32 önde girdi.

Tarsuslu periler 3. çeyrekte etkili olmaya çalışsa da rakibine bir türlü ulaşamayınca bu çeyreği 5 sayı farkla 39-44 geride kapattı. Son çeyreğin ilk 5 dakikasında oyundaki etkisini sürdüren Zonguldak farkı 9 sayıya çıkararak durumu 41-50 yaptı. Maçın son 5 dakikasında Tarsus ekibinin beraberliği yakalama ve öne geçme çabası sonuç vermedi. Tarsuslu periler karşılaşmadan 3 sayı farkla 58-61 mağlup ayrıldı.  

Geçen yıl Tarsus’ta oynayan ve bu sene Zonguldak kodrosunda parkeye çıkan Sasha 15 sayı ile maçın yıldızı oldu. Tarsus’ta ise Reed 15, Büşra Akgün 14, Cave 10 sayı ile çift haneli sayıya ulaşan isimler oldu.