TİY galibiyete kilitlendi | Güney Gazetesi Mersin

TİY galibiyete kilitlendi

Sarı Lacivertliler, Talasgücü’nü gözüne kestirdi

TİY galibiyete kilitlendi


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon içinde bulunduğu maddi krizden kurtulamayıp transfer yasadığı nedeniyle alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan tarihi yenilgiler alarak küme düşen ve bu sezon TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu, tamamını amatör liglerden transfer ettiği oyuncuları cumartesi günü ilk sınavına çıkacak.

Amatör takımlardan yaptığı oyuncu transferi ile adını duyuran sarı lacivertli ekibin evinde ağırlayacağı Kayseri temsilcisi Talasgücü karşısında nasıl bir mücadele sergileyeceği merakla bekleniyor. Nevşehir’de iki kamp yapan sarı lacivertli ekip Talas maçı hazırlıklarını Burhanettin Kocamaz tesislerinde sürdürüyor.

 

 

“ÇIKIŞ YAKALAMAK İSTİYORUZ”

Teknik Direktör İbrahim İnan, Güney’e yaptığı açıklamada iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek Talasgücü maçı hazırlıklarının aynı tempo ile sürdüğünü kaydetti.

Cumartesi sezonun ilk maçında konuk edecekleri Talasgücü karşılaşmasına kilitlendiklerini ifade eden İnan, “Geçen gün rakibimizi izlemeye gittik. Geçen yılın namağlup şampiyon olan bir takım. Uyumlu bir takım. 9 tane transfer yapmışlar. Oyuncuları birbirlerine tanıyor. Tertipli düzenli bir ekip. Bizde yeni bir değişim için kurulduk. Çıkış yakalamak isteyen bir takımız” şeklinde konuştu.

 

“TEK HEDEFİMİZ GALİBİYET”

Evlerinde oynayacakları ilk maçta buluşacakları taraftarlarına galibiyet hediye ederek sezona başlamak istediklerini anlatan İnan, “İyi bir çalışma dönemi geçirdik. Futbolcularımızın moral ve motivasyonları iyi. Bir sıkıntımız yok. Takım olarak çalışmalarımız devam ediyor. Hazır bir şekilde maçı bekliyoruz” dedi.

 

“ŞEHİR SABIRSIZLIKLA BİZİ BEKLİYOR”

Yeni kurulan bir takım oldukları için uyum sorunu yaşayıp yaşamadıkları yönündeki soruya İnan şöyle cevap verdi: “Yeni bir takımız. İster istemez uyum sorunu oluyor. Eğer bu uyum sorununu aşabilirsek iyi bir takım olabiliriz. Şu an idman ve ekip konusunda bir sıkıntımız yok. Zamanla uyum daha iyi olacak. Şu an yeni kurulan bir takım olduğumuz için uyumda ve birbirlerini tanıma konusunda biraz sıkıntılar var. Geçen yılki kadrodan 2-3 kişi var. Bütün oyuncularımız amatör takımlardan gelme. Yeni bir takım kurduk. Başkan ve yönetim bize güveniyor. Şehir merakla, sabırsızlıkla bizi bekliyor. Seyircilerimiz bize destek çıkıyor. Taraftarlarımızın ilk maçta stadı doldurmalarını bekliyoruz.”