Ödül iptal edildi, Karakeşlispor SMA’lı bebeğe sahip çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Ödül iptal edildi, Karakeşlispor SMA’lı bebeğe sahip çıktı

Ödül iptal edildi, Karakeşlispor SMA’lı bebeğe sahip çıktı


HASAN KÜÇÜK

 

Erdemli Kaymakamlığı’nın düzenlediği mahalleler arası futbol turnuvasında Kayacıspor ile oynadığı final maçında hakemin aleyhlerine verdiği penaltı kararına tepki göstererek karşılaşmadan çekilen Karakeşlispor 2. oldukları için verilecek para ödülünü SMA hastası M. Ali bebeğe bağışlama kararı almıştı. Ancak komite kararı ile final maçından çekilen Karakeşlispor, turnuvadan ihraç edilirken 2.lik kupasının ve 20 bin TL para ödülünün hiçbir takıma verilmeyeceği açıklandı. Karakeşli takımı müsabaka esnasında sahayı terk ettiği için de 2024 yılında yapılacak olan turnuvaya katılması durumunda gruplara -6 puan ile başlamasına karar verildi. SMA hastası M. Ali bebeğe bağışlamayı söz verdikleri para ödülünün iptal edilmesi üzerine Karakeşlililer muhtar Ayhan Aydın öncülüğünde yardım kampanyası başlattı. Takımda yer alan futbolcular ve köylülerin desteği ile toplanan 30 bin TL SMA hastası M. Ali bebeğin babası Abdurrahman Gölgeli ve annesi Sümeyye Gölgeli’ye teslim edildi.

 

Muhtar Ayhan Aydın, “Futbol turnuvası başlamadan para ödülü alırsak M. Ali bebeğin ailesine vermek için söz vermiştik. Turnuvada istenmeyen olaylar nedeniyle bizi 2023 turnuvasından diskalifiye ettiler. 2024’te da -6 puan ile başlatma kararı vermişler. Biz M. Ali bebeğin babası ile görüşüp ödülü vereceğimizi söylemiştik ancak turnuvadan edildiğimizi ve para ödülünün verilmeyeceğini öğrendik. Aileye mahcup olmamak için sporcularımız yöneticilerimiz köylülerimiz biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz dediler. Bizi yalnız bırakmadılar. 2 saat içinde verilecek paranın daha fazlasını topladık. Hediyemizi takdim ettik. Biz şov olsun diye yapmıyoruz” dedi.

SMA Hastane M. Ali bebeğin babası Abdurrahman Gölgeli ise “Erdemli’nin bütün köyleri benim köyüm. Ben bu köylü sayılırım. Çocuğumun tedavisi için çabalıyorum. Herkesin desteğini bekliyorum” şeklinde konuştu.