“AKP’nin ekonomi politikası tarımı ve hayvancılığı bitirdi” | Güney Gazetesi Mersin

“AKP’nin ekonomi politikası tarımı ve hayvancılığı bitirdi”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, AKP iktidarının 2002 yılından bu yana izlediği politikalarla tarım ve hayvancılığı bitirdiğini söyledi. Kocamaz, “Çiftçinin durumu çok vahim. Girdileri her gün, her an, her saniye artarken, ürettikleri ürünlerin fiyatı bir önceki yılın dahi altında kalıyor” dedi.

“AKP’nin ekonomi politikası tarımı ve hayvancılığı bitirdi”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, ekonomideki kötüye gidişin durdurulamadığını söyledi. Seçimden bu yana üç ay geçtiğini ancak enflasyonun kontrol altına alınamadığını vurgulayan Kocamaz, “Ünlü ekonomistlerin inatla ve ısrarla uyguladığı yanlış politikalar, Ülke ekonomisini serseri mayın gibi kaosa sokarken, milletimizi de canından bezdirdi. Dikiş tutturulamayan ekonomi ve seçimden sonra bir kez daha değiştirilen ekonomi yönetimi de bu yaraya merhem olacağa benzemiyor. Zira ortaya koyulan enflasyon hedeflerine bir türlü ulaşılamıyor. Vatandaş yine zorda. Güya vatandaş enflasyona ezdirilmiyor.  Oysa, yapılan maaş zamları daha ücretlilerin eline geçmeden eriyor. Emeklilerin hali zaten perişan. Çiftçilerin durumu çok vahim. Girdileri her gün, her an, her saniye artarken, ürettikleri ürünlerin fiyatı bir önceki yılın dahi altında kalıyor” dedi.

 

“ÇİFTÇİ ÜRETİMDEN ÇEKİLİYOR, VATANDAŞ ET VE SÜT ÜRÜNLERİNE UŞAMIYOR”

 

Girdi fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Kocamaz, bir bir üretimden çekilen çiftçilerden söz etti. Kocamaz, “İzlenen yanlış politikalarla buğday mısır ve narenciye üreticileri, özellikle de limon üreticileri yaptıkları masrafı bırakın, emeklerinin karşılığını dahi alamıyor. Her geçen gün biraz daha batağa sürükleniyor. Beyler; lütfen kendinize geliniz. 2002 yılından bu yana bilinçli ya da bilinçsiz olarak izlediğiniz politikalarla tarımı ve hayvancılığı bitirdiniz. Tohum gübre ilaç ve yem fiyatları tavan yaptı. Çiftçiler üretimden çekiliyorken, süt ve et üreticileri ağılları boşaltıyor, sağmal inekler dahi kesime gönderiliyor. Sebze meyve et ve süt ürünlerine vatandaş erişemiyor. Yurt dışından hayvan ithal ederek bu işlerin çözülemeyeceği ortadayken hala bu yanlış politikalarda ısrar etmenin anlamı nedir. Anlamakta zorluk çekiyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın ama bu tutum ve davranışlar artık gaflet ya da dalalet sınırlarını aştı. Bu düpedüz üretim yapan çiftçiye ve hayvan üreticilerine yapılan bir ihanettir. Bu insanların suçu üretim yapmak mıdır?” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRETİCİLER AÇIKLADIĞINIZ TABAN FİYATIN ALTINDA TÜCCARLARA ÜRÜN VERMEK ZORUNDA KALIYOR”

 

Üreticilerin her türlü sıkıntıya rağmen risk alarak üretime devam ettiğini söyleyen Kocamaz, “Siz TMO’nu silolarını Rusya’nın, Ukrayna’nın buğdayları ile dolduruyor bu insanları açıkladığınız taban fiyatın çok çok altında ürünlerini tüccara vermek zorunda bırakıyorsunuz. Sahi sizin bu insanlara karşı uyguladığınız kin ve nefret politikasının nedeni ne? Sizin bu insanlara çektirdiğiniz çileler ve yaptığınız zulümle öteki dünyada haliniz nice olur? Gerçekten merak ediyorum. Bu insanların ahı inanın sizleri iflah etmez” şeklinde konuştu.