Mersin’de hedef 3 puan | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de hedef 3 puan

Kırmızı Lacivertliler, Adıyamanspor deplasmanında galibiyet hasretine son vermek istiyor

Mersin’de hedef 3 puan


HASAN KÜÇÜK

 

Sezona Bursaspor ve Bucaspor 1928 beraberlikleri ile başlayan Yeni Mersin İdman Yurdu hafta sonu deplasmanda puanı bulunmayan Adıyamanspor’u yenerek galibiyetle tanışmak istiyor. Kırmızı Lacivertliler

Adıyamanspor maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde yoğun bir şekilde sürdürüyor. Teknik Direktör Özcan Kızıltan idaresinde sürdürülen çalışmalara oyuncular tam kadro olarak katılıyor.  Teknik ve taktik çalışmasının ardından çift kale maç yaparak ile deplasman maçına hazırlanıyor. Yeni katılan futbolcular ise ayrı antrenman yapıyor. Adıyamaman’ın sahası sentetik çim olduğu için futbolcular maça kadar olan çalışmaları sentetik çim sahada yapacak.

 

“HAFİFE ALINACAK BİR TAKIM DEĞİL”

Yeni MİY Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, her maçın kendine göre zor ve avantajlı taraflarının bulunduğunu söyledi. Adıyaman’da zor deplasman olabilecek bir rakibe karşı oynayacaklarını ifade eden Kızıltan, “Genç dinanik koşan, mücadele eden bir rakibe karşı oynayacağız. Ekibimizle Adıyaman’ın Van ile oynadığı maçı izledik. Kesinlikle hafife alınacak bir takım değil” dedi.

Oyunlarının her hafta daha iyi hale geldiğini anlatan Kızıltan, “Birlikte oyunu daha iyi daha etkili oynamaya başladık. 2 tane zor maçtan sonra bu maçta da oyunumuzu devam ettirerek istediğimiz o 3 puanı almak istiyoruz. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Yeni transfer ettiğimiz oyuncularımızı özel ve eksra çalışmalarla hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü hazırlık kampı görmedikleri için onlara özel program uyguluyoruz. Onlarda kadroya girince daha alternatifli daha etkili bir takım olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SANTRFOR ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR”

Yeni transferlerinin tanıyıp bildiklerdi bu liglerde çalışan tanıdığı iyi oyuncular olduğunu vurgulayan Kızıltan, “Daha eksiğimiz var. Şu an hala bir santrfor arayışları içindeyiz. Maalesef artık transferin son günlerine gelince istediğimiz özellikte bir santrfor bulmak kolay değil. Arıyoruz var. Muhtemel isimler var. Bizimde şartlarımıza uyarsa alacağız” diye konuştu.

 

“HATAY KADAR BİZİ DE DESTEKLESİNLER” 

Seyircilerin bir kısmı maça gelirken bir kısmının  gelmediğini anlatan Kızıltan şunları söyledi: “Mersin’in bir tane takımı var. Tarsus, Silifke’de Mersin’in takımı ama merkez olarak İdman Yurdu olarak baktığımızda takımımızın desteklenmesini istiyoruz. Biz bunun için onları tribünlere getirmek onları heyecanlandırmak onları gururlandırmak ve Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek için oyuncularımız çok gayretli bir şekilde çalışıyorlar. İyi mücadele ediyorlar. Bu 2 maç bunu gösterdi. Zaman içinde daha iyi olduğunu göreceklerdir. Hatay’ı destekledikleri kadar bizi de desteklerlerse sevinirim.”