Öğrenci sayısı 60 bin <br> Yurt kapasitesi 14 bin | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenci sayısı 60 bin
Yurt kapasitesi 14 bin

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, “Yükseköğretim Güvenliği Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Öğrenci sayısı 60 bin <br> Yurt kapasitesi 14 bin


Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Pehlivan, “İlimizde ikisi devlet üniversitesi ikisi vakıf üniversitesi olmak üzere 4 adet üniversite bulunmakta olup 46 bini Mersin Üniversitesinde, 6 bini Tarsus Üniversitesinde olmak üzere toplamda 60 bin 437 öğrenci eğitim görmektedir. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olup İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan 11 yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızın toplam kapasitesi 14 binin üzerindedir. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmaktadır. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başvuran öğrencilerin tamamı yurtlara yerleştirilecektir” dedi.

BARINMA VAADİYLE STANT AÇILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

 

Üniversitelerin güvenliğinin en öncelikli konular arasında yer aldığına dikkat çeken Pehlivan, “Terör örgütleri ve bunlarla iltisaklı olduğu değerlendirilen illegal yapılanmaların üniversitelerim içerisinde faaliyet göstermelerine, öğrencilerle temas etmelerine müsaade edilmeyecektir. Aynı şekilde bağımlılık yapan maddelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve satışının yapılmasını engellenmeye yönelik çalışmalar en etkin şekilde yerine getirilecektir. Bu konularda gerekli hukuki, adli takibat yapılacak; üniversite rektörlükleri tarafından da disiplin hükümleri işletilecektir. Öğrencilere barınma ve maddi imkan sağlama adı altında temasa geçmeye çalışan illegal yapılanmaların stant açma/broşür dağıtma gibi faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Alperen Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir katıldı. (Haber Merkezi)