“Eğitim düzeyi her geçen gün düşüyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Eğitim düzeyi her geçen gün düşüyor”

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısında HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, Türkiye’de eğitim düzeyinin her geçen gün düştüğüne dikkat çekti.

“Eğitim düzeyi her geçen gün düşüyor”


ELVAN KONUK
Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, eğitim sisteminde yaşanan sorunlar hakkında konuştu. Tanrıverdi, “Bilindiği gibi pazartesi günü okullar açılacak. Türkiye’de 19 milyon öğrenci, 400 bin civarı öğretmen ders başı yapacak. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Ama bir öğretmen olarak Türkiye’de ciddi anlamda eğitimden kaynaklanan sorunlar olduğu ve eksiklikler yaşandığını biliyorum. Öğretmenlerimizin ekonomik ve demokratik haklarının yeteri kadar sağlanamadığı, özellikle bu pahalılık döneminde ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamadığı bir dönemde yaşıyoruz. Atanmayı bekleyen 500 bin öğretmen adayımız var” dedi.

Bu sorunlar nedeniyle eğitim düzeyinin her geçen gün düştüğünü vurgulayan Tanrıverdi, üniversite sınav sonucunda 107 bin öğrencinin hiçbir soruya cevap vermemesinin bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.  Hükümetin eğitime ayırdığı bütçenin her yıl daha da azaldığına dikkat çeken Tanrıverdi, “eğitime çok daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Belediyelerimiz öğrencilere kurs, kırtasiye malzemesi gibi konularda destek sağlıyor ama belediyelerin daha fazla katkı sunma gerekliliğiyle karşı karşıyayız. Dileriz ki belediyelerimiz eğitime daha çok katkı sunma gibi bir çabanın içerisinde olur” ifadelerini kullandı.